Preview Betnation Divisie; Gaat Spakenburg de race volhouden en topper op Nieuw-Zuid

Bij de hervatting van de competitie in de Betnation Divisie is de grote vraag natuurlijk. Gaat Spakenburg de opgebouwde voorsprong vasthouden of gaat het nog spannend worden om de titel? Voor de winterstop was de ploeg van trainer Chris de Graaf ongenaakbaar. De Blauwen hebben inmiddels een voorsprong van acht punten op naaste achtervolger Quick Boys. Zaterdag neemt Spakenburg het thuis op tegen Scheveningen. Quick Boys speelt op Nieuw-Zuid de topper tegen nummer drie De Treffers.

Het is een oase van rust zowel op als buiten het veld in Bunschoten-Spakenburg. De resultaten zorgen ervoor dat er geen gekke dingen gebeuren. Al kikkers lijken in de kruiwagen te blijven ondanks de enorm brede selectie. Vlak voor de winterstop werd aanvaller Killian van Mil nog aan de selectie toegevoegd om de opties voorin nog maar wat groter te maken. Maurice de Ruiter koos in de winterstop voor zijn gezin en gezien het gebrek aan speeltijd lijkt dat geen rare keuze. Alessandro Damen gaat zaterdag beginnen aan zijn afscheidstournee langs de velden. De 33-jarige doelman stopt na dit seizoen, om zich volledig te richten op zijn maatschappelijke carrière. Vraag is natuurlijk ofSpakenburg doorgaat waar het voor de winterstop gebleven was, het winnen van wedstrijden. Scheveningen, met Tom Beugelsdijk als nieuwkomer zal daar graag een stokje voor willen steken.

Op Nieuw-Zuid staan Quick Boys (2) en De Treffers (3) tegenover elkaar. De Boys sloten 2023 geweldig af met een bekeroverwinning op De Graafschap. Aanstaande donderdag wacht AZ Alkmaar in de volgende ronde van de beker. Quick Boys zal zich echter willen focussen op zaterdag om door middel van een overwinning de tweede plaats steviger in handen te nemen en de druk enigszins op Spakenburg te houden. De Treffers zag in de winterstop Rick Wouters en Coen Maertzdorf vertrekken naar Kozakken Boys. Na de nederlaag tegen Spakenburg vlak voor de winterstop lijkt de titeldroom voor de Groesbekers ver weg. 

Met maar liefst vier nieuwe spelers gaat Kozakken Boys beginnen aan de race om het Tweede Divisie niveau vast te houden. Er werd flink geïnvesteerd en door geselecteerd in Werkendam om het doel te bereiken. Met Rijnsburgse Boys krijgt Kozakken Boys een tegenstander op bezoek waar het tijdens de winterstop ook onrustig was. Bestuurslid Technische Zaken Gerrit Paauw legde naar verschil van inzicht zijn taken neer. Met oud-speler Peter Cadel heeft Rijnsburg inmiddels een opvolger gevonden voor Paauw. In de winter break werd ook besloten dat trainer Hein Leliveld het seizoen gaat afmaken bij “de Uien”.

De duels HHC Hardenberg – Excelsior Maassluis en FC Lisse – v.v. Katwijk die zaterdag gespeeld zouden worden zijn reeds afgelast vanwege de conditie van de velden.  Voor het duel tussen Lisse en Katwijk is al een nieuwe datum gevonden. De wedstrijd wordt nu op dinsdag 16 januari gespeeld.

Foto: Orange Pictures

Het bericht Preview Betnation Divisie; Gaat Spakenburg de race volhouden en topper op Nieuw-Zuid verscheen eerst op Topamateurvoetbal.com.

 

Betnation Divisie; inhaalprogramma met Katwijkse Derby als kraker
17 juni 2024

Dit weekend is er maar een beperkt programma in het amateurvoetbal. Dit heeft alles te...

Voorbeschouwing Betnation Divisie: Kelderkraker in Werkendam
17 juni 2024

Deze week richting wij ons in onze voorbeschouwing eens op de onderkant van de ranglijst...

Betnation Divisie: Spanning terug en belangrijk duel Jong teams.
17 juni 2024

Twee gelijke spelen op rij en twee overwinningen van de naaste concurrent en de spanning...

Vooruitblik: Inhaalweekend, wie wint  de periodetitels?
17 juni 2024

Dit weekend staat er in de landelijke divisies van het amateurvoetbal een inhaalprogramma gepland. Dit...

Betnation Divisie; inhaalprogramma met Katwijkse Derby als kraker
17 juni 2024

Dit weekend is er maar een beperkt programma in het amateurvoetbal. Dit heeft alles te...

Preview Betnation Divisie: Bollenstreek derby’s en rechter vs. linkerrijtje
17 juni 2024

Nu Koning Winter ons voorlopig met rust lijkt te laten en het KNVB-beker voetbal voor...

Danny van den Meiracker per direct van Quick Boys naar IJsselmeervogels
17 juni 2024

Quick Boys speler Danny van den Meiracker vertrekt per direct bij Quick Boys om over...

Preview Betnation Divisie; Gaat Spakenburg de race volhouden en topper op Nieuw-Zuid
17 juni 2024

Bij de hervatting van de competitie in de Betnation Divisie is de grote vraag natuurlijk....

Quick Boys strikt rechtsback van Noordwijk
17 juni 2024

Noordwijk kan komend seizoen geen beroep meer doen op Toer Bouwman. De rechtsback zal vanaf...

HHC HArdenberg vindt opvolger van Borgman in Australië
17 juni 2024

Guus Vaags sluit per direct aan bij de selectie van HHC Hardenberg. De doelverdediger keert...

Powered by Eyecons