Zo beleefde Dani van der Mooi zijn hoofdrol in de derby op Middelmors

Het moet een zenuwslopende week voor Dani van der Moot zijn geweest. De aanvaller ging dinsdag door zijn enkel op de training, had echt pijn aan zijn gewricht en dacht de derby van zaterdag tegen Katwijk te kunnen vergeten. De donderdagtraining liet hij schieten, om zaterdag alsnog fit te kunnen zijn. Onder de pijnstillers en verdoofd door de adrenaline pakte hij alsnog een hoofdrol in de derby op Sportpark Middelmors. Met twee fantastische treffers schonk hij Rijnsburgse Boys de overwinning op Katwijk: 2-0.

Hij had het ook voor geen goud willen missen: de eerste derby na een lange coronabreak. Al in de ochtend hadden Katwijkse supporters het veld op Middelmors bezaaid met een flink aantal oranje stressballetjes. Het antwoord van de Rijnsburgers kwam zaterdagmiddag op het veld. Met dank aan ‘superspits’ Van der Moot.

Met dank aan de verdediging
,,Het is voor mij wel fijn om beslissend te zijn, maar mijn dank gaat ook uit naar onze laatste linie”, klonk het bescheiden uit de mond van de spits. ,,We hebben ontzettend weinig weggegeven. Katwijk heeft niet veel kunnen creëren. En sinds ik bij Rijnsburgse Boys speel is dat weleens anders geweest. Laten we zeggen dat onze verdediging ook een acht verdiende voor hun wedstrijd. Als zij zo goed spelen, geeft mij dat een kans om in de spits succes te hebben.”

,,Misschien was mijn tweede goal wel de mooiste, de eerste was belangrijker.”

De goal van de 24-jarige spits vlak voor rust brak de wedstrijd in het voordeel van de Rijnsburgers. Tot die 1-0 van ‘de Uien’ ging het duel aardig gelijk op. ,,Misschien was mijn tweede goal wel de mooiste, de eerste was belangrijker.”

,,Katwijk begon sterker aan de wedstrijd. Maar die goal maakte wat los in ons team”, zag Van der Moot. De Rijnsburgers begonnen beter te spelen, durfden de Katwijkers meer onder druk te zetten en pakten het initiatief. ,,De tweede ballen werden voor ons. We lieten ze eerst voetballen, maar na die goal niet meer. Het was de wedstrijd er niet naar om goed positiespel te spelen. Meer een wedstrijd waar strijd en beleving de hoofdrol in speelden.”

🤩 Hoe lekker is deze goal van Dani van der Moot? #rbbkat pic.twitter.com/huPPNW6E5S

— Rijnsburgse Boys (@vvrbb) September 11, 2021

In de tweede helft zou Van der Moot met een prachtige boogbal vanaf randje ‘zestien’ de wedstrijd beslissen. Daarmee maakte de spits zijn derde treffer in drie wedstrijden. ,,Tegen Katwijk vond ik ook dat ik echt lekker speelde. Dat was mij in de andere wedstrijden nog niet gelukt. Bij de wedstrijden tegen GVVV en Jong Sparta was ik niet tevreden over mijn eigen veldspel. Voor mijn gevoel zat ik er nu wel lekker in.”

,,Ik ben van de zomer wel bij ADO Den Haag op gesprek geweest. Maar ze hebben nooit een concreet voorstel gedaan.”

En dus genoot hij met volle teugen van de volledige zaterdagmiddag, waarbij Rijnsburgse Boys werd gesteund door bijna tweeduizend supporters. ,,Er hing echt een uitgelaten stemming. We hoorden van de trainer ook dat Rijnsburgse Boys al tien jaar niet van Katwijk had gewonnen. Dat verbaasde me een beetje. Maar het was vooral fijn dat iedereen er weer bij kon zijn. Hier hoop je van tevoren op als speler.”

ADO Den Haag
De veelscorende spits liet tegen Katwijk opnieuw zijn koelbloedigheid zien voor de goal van de tegenstander. Na openlijke interesse van ADO Den Haag voor de aanvaller, lijkt hij stoïcijns door te gaan met waar hij goed in is: doelpunten maken. De spits kreeg direct na de flirt van de Haagse club een nieuw contract op Sportpark Middelmors.

,,Dat geeft zekerheid en stabiliteit. Ik ben van de zomer wel bij ADO Den Haag op gesprek geweest. Maar ze hebben nooit een concreet voorstel gedaan. Omdat ze niet hebben doorgezet, heb ik nooit echt het gevoel gehad dat ik zou vertrekken. Ik staar me ook niet meer blind op een avontuur in het profvoetbal. Ik heb het hier goed en zit op een fijne plek.” Toch heeft Van der Moot nog wel een clausule in zijn contract, mocht een profclub toch naar zijn diensten vragen. ,,Maar dat zou meer een extraatje zijn.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: VIDB te koop

Voorbeschouwing Betnation Divisie: Kelderkraker in Werkendam
24 april 2024

Deze week richting wij ons in onze voorbeschouwing eens op de onderkant van de ranglijst...

Betnation Divisie: Spanning terug en belangrijk duel Jong teams.
24 april 2024

Twee gelijke spelen op rij en twee overwinningen van de naaste concurrent en de spanning...

Vooruitblik: Inhaalweekend, wie wint  de periodetitels?
24 april 2024

Dit weekend staat er in de landelijke divisies van het amateurvoetbal een inhaalprogramma gepland. Dit...

Betnation Divisie; inhaalprogramma met Katwijkse Derby als kraker
24 april 2024

Dit weekend is er maar een beperkt programma in het amateurvoetbal. Dit heeft alles te...

Preview Betnation Divisie: Bollenstreek derby’s en rechter vs. linkerrijtje
24 april 2024

Nu Koning Winter ons voorlopig met rust lijkt te laten en het KNVB-beker voetbal voor...

Danny van den Meiracker per direct van Quick Boys naar IJsselmeervogels
24 april 2024

Quick Boys speler Danny van den Meiracker vertrekt per direct bij Quick Boys om over...

Preview Betnation Divisie; Gaat Spakenburg de race volhouden en topper op Nieuw-Zuid
24 april 2024

Bij de hervatting van de competitie in de Betnation Divisie is de grote vraag natuurlijk....

Quick Boys strikt rechtsback van Noordwijk
24 april 2024

Noordwijk kan komend seizoen geen beroep meer doen op Toer Bouwman. De rechtsback zal vanaf...

HHC HArdenberg vindt opvolger van Borgman in Australië
24 april 2024

Guus Vaags sluit per direct aan bij de selectie van HHC Hardenberg. De doelverdediger keert...

Beugelsdijk bereikt een akkoord met Scheveningen
24 april 2024

Scheveningen heeft een fraaie slag geslagen op de spelersmarkt. De club uit de Tweede Divisie...

Powered by Eyecons