Van Kippersluis over mentale drempel na goals: ,,Gaat bij je knagen”

Of je nu Erling Haaland, Romelu Lukaku, Kylian Mbappé of Kevin van Kippersluis heet: scoren wil je altijd als aanvaller. Overal. En als dat bij je nieuwe club nou net even niet gaat, dan doet dat wat tussen je oren. ,,Als spits zijnde gaat het bij je knagen als je al negen wedstrijden het net niet hebt weten te vinden.”

De aanvaller van Quick Boys schoot vooral voor zichzelf een barrière omver tegen Spakenburg. Met twee goals had hij een belangrijk aandeel in de 1-3 overwinning op blauw-witten uit de provincie Utrecht. ,,Ik ben toch gehaald om van waarde te kunnen zijn met doelpunten”, legt hij andermaal de druk bij zichzelf.

De 28-jarige maakte bijna vijftig treffers in het betaalde voetbal, maar stond in de Jack’s League tot zaterdag nog droog. Hij kon zich best verbergen achter een paar wedstrijden die hij miste vanwege een blessure, maar weigerde daar zich daar daags na het duel in Spakenburg achter te verschuilen. ,,Als ik ze niet maak, dan zijn er meerdere spelers die op mijn positie willen spelen.”

Klokkentorense Boys 6
En dus was hij als een kind zo blij met zijn goals. ,,Of je ze nou maakt tegen Klokkentorense Boys 6 of Spakenburg: een doelpunt is een doelpunt. We creëren als ploeg steeds meer kansen en komen steeds vaker voor de goal van de tegenstander. Dan moet ik mijn team ook helpen aan drie punten.”

,,Ze vinden het hier misschien niet leuk om te horen, maar als je heel reëel kijkt dan stijgt Katwijk boven iedereen uit.”

En dat lukte de oud-speler van onder andere FC Volendam en Cambuur Leeuwarden dus met verve in Spakenburg. Met die driepunter op zak staat Quick Boys nu stevig in de middenmoot van de Tweede Divisie met veertien punten uit tien wedstrijden. En eigenlijk is dat volgens Van Kippersluis nog net wat te laag.

,,Tegen Kozakken Boys werd een zuivere goal afgekeurd in de eerste helft. Ook tegen AFC werd ons een doelpunt door de neus geboord, waar we uiteindelijk nog wel gelijk tegen speelden. Met die vijf punten erbij, sta je gewoon tweede. Ik geloof best dat we in de winterstop in de top vijf staan.”

Ook al ogen de resultaten wisselvallig in Katwijk-Zuid. Zo gek is die gedachte niet. Het verschil tussen de nummer twee en de nummer zeventien van de competitie is slechts negen punten. Alleen koploper Katwijk staat los van de grote middenmoot. En dat weet de Quick Boys-aanvaller ook.

,,Elke uitwedstrijd gaan er vier, vijf bussen supporters mee en thuis staan er zomaar 2500 man ons toe te schreeuwen. Dat is gaaf.”

,,Ze vinden het hier misschien niet leuk om te horen, maar als je heel reëel kijkt dan stijgt Katwijk boven iedereen uit. Maar verder is het niveau lastig in te schatten in deze competitie. Wij worden bijvoorbeeld weggespeeld door Rijnsburgse Boys. Maar die zijn de laatste paar weken weer in mindere doen.”

Nieuw leven
Het is in alles dus een zoektocht, een herontdekking voor de twintiger. Hij keerde het profvoetbal deze zomer zijn rug toe en zocht zich een weg in het maatschappelijke leven. ,,Alles is nieuw. Ik moet toegeven dat het allemaal best wennen is geweest; de stap van het profvoetbal naar de amateurs, het trainen in de avond in plaats van overdag. Inmiddels heb ik ook werk voor zeventien uurtjes in de week. Dat geeft rust in mijn hoofd.”

Daarnaast is Quick Boys langzaam zijn thuis aan het worden. ,,We werken met een fijne groep mensen. Ik merk in alles dat Quick Boys een grote club is. Elke uitwedstrijd gaan er vier, vijf bussen supporters mee en thuis staan er zomaar 2500 man ons toe te schreeuwen. Dat is gaaf.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: VIDB te koop

Preview Betnation Divisie: Familiestrijd op de westmaat en gooit koning winter roet in het eten?
3 december 2023

Wie komt er als winnaar uit de strijd bij de familie Vink zaterdagmiddag? Op de...

Spakenburg zoekt tegenstander voor voorbereiding 2024-2025
3 december 2023

Benation Divisie ploeg Spakenburg zoekt voor zaterdag 13 juli nog een tegenstander om tegen te...

Na Lars Jansen ook verdediger Toer Bouwman naar Quick Boys.
3 december 2023

Maakte v.v. Noordwijk maandagavond bekend dat doelman Lars Bouwman zou vertrekken, woensdag kwam daar verdediger...

Betnation Divisie: Intense topper eindigt in remise. Katwijk zet opmars voort.
3 december 2023

Ondanks het gelijke spel in Katwijk liep koploper geen schade op dit weekend. Sterker nog...

Preview Betnation Divisie: Topper op Nieuw-Zuid met uitsupporters
3 december 2023

De grote vraag dit weekend in de Betnation is. Kan Quick Boys het gat naar...

Overzicht Betnation Divisie: Topploegen maken geen fout
3 december 2023

Na een druiligere en natte zaterdagmiddag is er weinig veranderd in de kop van de...

Preview Betnation Divisie: Wordt het niet eens tijd voor verrassingen? 
3 december 2023

In speelronde 13 van de Betnation Divisie zijn er veel wedstrijden tussen rechter en linker...

Hughes (Kozakken Boys) international van Sint-Maarten: ‘Dat is wel een apart verhaal’
3 december 2023

In Werkendam is op het trainingsveld bij Kozakken Boys een international te vinden die recent...

Betnation Divisie: Spakenburg pakt periode. Quick Boys hard onderuit in derby.
3 december 2023

Spakenburg pakte zaterdag na de 8e overwinning op rij tegen Kozakken Boys de eerste periodetitel in...

Preview Betnation Divisie: Wat levert zo’n 1e periode nu eigenlijk op?
3 december 2023

Deze speelronde is de laatste in de eerste van drie periodes waarin de competitie verdeeld...

Powered by Eyecons