Van Kippersluis over mentale drempel na goals: ,,Gaat bij je knagen”

Of je nu Erling Haaland, Romelu Lukaku, Kylian Mbappé of Kevin van Kippersluis heet: scoren wil je altijd als aanvaller. Overal. En als dat bij je nieuwe club nou net even niet gaat, dan doet dat wat tussen je oren. ,,Als spits zijnde gaat het bij je knagen als je al negen wedstrijden het net niet hebt weten te vinden.”

De aanvaller van Quick Boys schoot vooral voor zichzelf een barrière omver tegen Spakenburg. Met twee goals had hij een belangrijk aandeel in de 1-3 overwinning op blauw-witten uit de provincie Utrecht. ,,Ik ben toch gehaald om van waarde te kunnen zijn met doelpunten”, legt hij andermaal de druk bij zichzelf.

De 28-jarige maakte bijna vijftig treffers in het betaalde voetbal, maar stond in de Jack’s League tot zaterdag nog droog. Hij kon zich best verbergen achter een paar wedstrijden die hij miste vanwege een blessure, maar weigerde daar zich daar daags na het duel in Spakenburg achter te verschuilen. ,,Als ik ze niet maak, dan zijn er meerdere spelers die op mijn positie willen spelen.”

Klokkentorense Boys 6
En dus was hij als een kind zo blij met zijn goals. ,,Of je ze nou maakt tegen Klokkentorense Boys 6 of Spakenburg: een doelpunt is een doelpunt. We creëren als ploeg steeds meer kansen en komen steeds vaker voor de goal van de tegenstander. Dan moet ik mijn team ook helpen aan drie punten.”

,,Ze vinden het hier misschien niet leuk om te horen, maar als je heel reëel kijkt dan stijgt Katwijk boven iedereen uit.”

En dat lukte de oud-speler van onder andere FC Volendam en Cambuur Leeuwarden dus met verve in Spakenburg. Met die driepunter op zak staat Quick Boys nu stevig in de middenmoot van de Tweede Divisie met veertien punten uit tien wedstrijden. En eigenlijk is dat volgens Van Kippersluis nog net wat te laag.

,,Tegen Kozakken Boys werd een zuivere goal afgekeurd in de eerste helft. Ook tegen AFC werd ons een doelpunt door de neus geboord, waar we uiteindelijk nog wel gelijk tegen speelden. Met die vijf punten erbij, sta je gewoon tweede. Ik geloof best dat we in de winterstop in de top vijf staan.”

Ook al ogen de resultaten wisselvallig in Katwijk-Zuid. Zo gek is die gedachte niet. Het verschil tussen de nummer twee en de nummer zeventien van de competitie is slechts negen punten. Alleen koploper Katwijk staat los van de grote middenmoot. En dat weet de Quick Boys-aanvaller ook.

,,Elke uitwedstrijd gaan er vier, vijf bussen supporters mee en thuis staan er zomaar 2500 man ons toe te schreeuwen. Dat is gaaf.”

,,Ze vinden het hier misschien niet leuk om te horen, maar als je heel reëel kijkt dan stijgt Katwijk boven iedereen uit. Maar verder is het niveau lastig in te schatten in deze competitie. Wij worden bijvoorbeeld weggespeeld door Rijnsburgse Boys. Maar die zijn de laatste paar weken weer in mindere doen.”

Nieuw leven
Het is in alles dus een zoektocht, een herontdekking voor de twintiger. Hij keerde het profvoetbal deze zomer zijn rug toe en zocht zich een weg in het maatschappelijke leven. ,,Alles is nieuw. Ik moet toegeven dat het allemaal best wennen is geweest; de stap van het profvoetbal naar de amateurs, het trainen in de avond in plaats van overdag. Inmiddels heb ik ook werk voor zeventien uurtjes in de week. Dat geeft rust in mijn hoofd.”

Daarnaast is Quick Boys langzaam zijn thuis aan het worden. ,,We werken met een fijne groep mensen. Ik merk in alles dat Quick Boys een grote club is. Elke uitwedstrijd gaan er vier, vijf bussen supporters mee en thuis staan er zomaar 2500 man ons toe te schreeuwen. Dat is gaaf.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: VIDB te koop

Voorbeschouwing Betnation Divisie: Kelderkraker in Werkendam
13 april 2024

Deze week richting wij ons in onze voorbeschouwing eens op de onderkant van de ranglijst...

Betnation Divisie: Spanning terug en belangrijk duel Jong teams.
13 april 2024

Twee gelijke spelen op rij en twee overwinningen van de naaste concurrent en de spanning...

Vooruitblik: Inhaalweekend, wie wint  de periodetitels?
13 april 2024

Dit weekend staat er in de landelijke divisies van het amateurvoetbal een inhaalprogramma gepland. Dit...

Betnation Divisie; inhaalprogramma met Katwijkse Derby als kraker
13 april 2024

Dit weekend is er maar een beperkt programma in het amateurvoetbal. Dit heeft alles te...

Preview Betnation Divisie: Bollenstreek derby’s en rechter vs. linkerrijtje
13 april 2024

Nu Koning Winter ons voorlopig met rust lijkt te laten en het KNVB-beker voetbal voor...

Danny van den Meiracker per direct van Quick Boys naar IJsselmeervogels
13 april 2024

Quick Boys speler Danny van den Meiracker vertrekt per direct bij Quick Boys om over...

Preview Betnation Divisie; Gaat Spakenburg de race volhouden en topper op Nieuw-Zuid
13 april 2024

Bij de hervatting van de competitie in de Betnation Divisie is de grote vraag natuurlijk....

Quick Boys strikt rechtsback van Noordwijk
13 april 2024

Noordwijk kan komend seizoen geen beroep meer doen op Toer Bouwman. De rechtsback zal vanaf...

HHC HArdenberg vindt opvolger van Borgman in Australië
13 april 2024

Guus Vaags sluit per direct aan bij de selectie van HHC Hardenberg. De doelverdediger keert...

Beugelsdijk bereikt een akkoord met Scheveningen
13 april 2024

Scheveningen heeft een fraaie slag geslagen op de spelersmarkt. De club uit de Tweede Divisie...

Powered by Eyecons