Spruijt eist hoofdrol op bij ‘herkenbaar’ Rijnsburgse Boys (plus video)

Met een flinke glimlach op zijn gezicht werd Jeroen Spruijt zaterdag na GVVV – Rijnsburgse Boys vereeuwigd door huisfotograaf Hans Heemskerk. Zijn gelaatsuitdrukking sprak het verhaal van de wedstrijd. De middenvelder had met twee goals en een schitterende assist een absolute hoofdrol in de 0-3 overwinning van de Rijnsburgers op GVVV in de eerste wedstrijd in de Jack’s League.

,,Je kan slechter beginnen”, lachte de zeventien van ‘de Uien’ om zijn huzarenstukje in Veenendaal. De verdiende en overtuigende overwinning in de provincie Utrecht zette de favorietenrol van de ploeg van Henk Wisman voor dit seizoen nog wat extra kracht bij. De Rijnsburgers draaiden een bijna foutloze voorbereiding, scoorden daarin veel en werden direct door ‘kenners’ ingeschat als titelkandidaat.

Hoe anders is dat in Veenendaal, waar er iets meer chagrijn rondom de selectie hangt. ,,Deze nederlaag past in de lijn van de voorbereiding”, zo verkondigde GVVV-trainer Jochem Twisker bij RTV Utrecht. En dus is de vraag: ‘was Rijnsburgse Boys nou zo goed, of GVVV nou zo slecht?’, niet eens zo’n vreemde om te stellen.

,,Ik denk dat het een combinatie is geweest van beide”, stelde Spruijt na afloop. ,,In het eerste half uur waren beide ploegen elkaar wat aan het aftasten. Toen de 0-1 en 0-2 van ons waren gevallen, zijn we bijna niet meer in gevaar gekomen.” Rijnsburgse Boys had het verschil al gemaakt en GVVV kon amper nog een vuist maken. ,,Elke goal valt op een goed moment, maar die 0-2 vlak voor rust van ons, was voor GVVV denk ik wel even een klap.”

,,Ik heb ook weleens wedstrijden bij Rijnsburgse Boys meegemaakt dat het van een 3-0 stand nog 3-3 werd.”

In de tweede helft bouwden de Rijnsburgers de voorsprong uit na een aanval over meerdere schijven. Ook daarin speelde Spruijt, die veelvuldig tussen de linies opdook, een belangrijke rol. Met een hakje gaf hij de bal een laatste zetje, waarna Furhgill Zeldenrust met een schot in de korte hoek de eindstand op het scorebord zette.

De 0-3 in Veenendaal bewees maar weer het scorende vermogen van de geel-zwarten. Maar vooral het houden van de nul tegen GVVV zal op Sportpark Middelmors met gejuich worden begroet. In de afgelopen seizoenen lag het pijnpunt bij ‘de Uien’ namelijk vooral achterin. Daar leek in de eerste wedstrijd van de Jack’s League een stap de goede kant op zijn gemaakt. ,,We hebben bijna niks weggeven. Dat is positief”, zag Spruijt. ,,Ik heb ook weleens wedstrijden bij Rijnsburgse Boys meegemaakt dat het van een 3-0 stand nog 3-3 werd.”

Maar waar zit ‘m nou juist het verschil in? In de basisopstelling zaten weinig verrassingen. Sterker nog, één van de nieuwe ‘sterren’ achterin, Sanny Monteiro, was er tegen GVVV nog niet eens bij. Zo speelden de Rijnsburgers dus achterin met bekende namen als Masies Artien, Dennis van der Plas, Bert Koomen en Rob Zandbergen.

,,In de Jack’s League kunnen vijf, zes, zeven ploegen om de titel spelen. Daar horen wij ook tussen.”

,,Het is juist fijn dat we weinig overschrijvingen hebben gehad. We hebben twee jongens van IJsselmeervogels (Monteiro en Robert Olijfveld, red.) en de keeper van Ter Leede (Michael Bekkers, red.) erbij gekregen. Het is prettig om als groep lang bij elkaar te zijn. Als er tien nieuwe mensen binnenkomen, moet je ook opnieuw automatismen erin weten te slijpen. Nu zijn er amper wijzigingen geweest.”

Titelkandidaat
Ook mede daarom is de positieve vibe die er om Rijnsburgse Boys hangt wel te verklaren. De resultaten zijn de afgelopen weken goed geweest, de uitglijder in de voorbereiding tegen FC Lisse daargelaten, en de gezichten zijn nog herkenbaar. Van een zogenaamde rol als titelkandidaat wil Spruijt nog niks weten, al snapt hij buitenwacht wel. ,,In de Jack’s League kunnen vijf, zes, zeven ploegen om de titel spelen. Daar horen wij ook tussen. Verder bekijk ik het van wedstrijd tot wedstrijd.”

,,Natuurlijk heb ik zaterdagmiddag wel bij de uitslagen even gekeken wie er goed voor de dag kwamen en wie er tegenvielen. Zondagochtend ben ik daarna voor de tv gaan zitten voor de samenvattingen. Het is gewoon lekker dat het weer ergens om gaat en dat het geen oefenduels meer zijn. Dat is voor het eerst in tien maanden weer het geval.”

Foto’s: Hans Heemskerk

Lees ook: Quick Boys versterkt zich met Maatsen

Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

This form requires JavaScript, enable it in your browser.

Doneer € –

Thanks! 

Voorbeschouwing Betnation Divisie: Kelderkraker in Werkendam
18 juni 2024

Deze week richting wij ons in onze voorbeschouwing eens op de onderkant van de ranglijst...

Betnation Divisie: Spanning terug en belangrijk duel Jong teams.
18 juni 2024

Twee gelijke spelen op rij en twee overwinningen van de naaste concurrent en de spanning...

Vooruitblik: Inhaalweekend, wie wint  de periodetitels?
18 juni 2024

Dit weekend staat er in de landelijke divisies van het amateurvoetbal een inhaalprogramma gepland. Dit...

Betnation Divisie; inhaalprogramma met Katwijkse Derby als kraker
18 juni 2024

Dit weekend is er maar een beperkt programma in het amateurvoetbal. Dit heeft alles te...

Preview Betnation Divisie: Bollenstreek derby’s en rechter vs. linkerrijtje
18 juni 2024

Nu Koning Winter ons voorlopig met rust lijkt te laten en het KNVB-beker voetbal voor...

Danny van den Meiracker per direct van Quick Boys naar IJsselmeervogels
18 juni 2024

Quick Boys speler Danny van den Meiracker vertrekt per direct bij Quick Boys om over...

Preview Betnation Divisie; Gaat Spakenburg de race volhouden en topper op Nieuw-Zuid
18 juni 2024

Bij de hervatting van de competitie in de Betnation Divisie is de grote vraag natuurlijk....

Quick Boys strikt rechtsback van Noordwijk
18 juni 2024

Noordwijk kan komend seizoen geen beroep meer doen op Toer Bouwman. De rechtsback zal vanaf...

HHC HArdenberg vindt opvolger van Borgman in Australië
18 juni 2024

Guus Vaags sluit per direct aan bij de selectie van HHC Hardenberg. De doelverdediger keert...

Beugelsdijk bereikt een akkoord met Scheveningen
18 juni 2024

Scheveningen heeft een fraaie slag geslagen op de spelersmarkt. De club uit de Tweede Divisie...

Powered by Eyecons