REPORTAGE | Rijnsburgse Boys maatje te groot voor G.V.V.V.

Op een warme zaterdagmiddag in Veenendaal werd duidelijk dat G.V.V.V. zich vooralsnog niet kan meten met de topploegen uit de Tweede Divisie. Aan de blauwe zijde van Sportpark het Panhuis ging de ploeg van trainer/coach Gery Vink kansloos onderuit tegen een uitstekend spelend Rijnsburgse Boys (1-4) dat heer en meester was tegen de promovendus.

Strafschop gemist
De aftrap van het duel begon iets later dan gepland en dat had alles te maken met de huldiging van Danny de Leeuw. Hij speelde zijn 250ste wedstrijd in het eerste elftal van G.V.V.V. Achteraf gezien was dat een van de spaarzame hoogtepunten voor de supporters van de thuisploeg. Rijnsburgse Boys had weinig tijd nodig om het heft in handen te nemen in Veenendaal. In het eerste kwartier leverde dat nog niet veel op, maar in de zeventiende minuut kreeg de uitspelende formatie de kans om op voorsprong te komen. Na een fraaie combinatie door midden werd De Bruin gevloerd in het strafschopgebied van de tegenstander en wees arbiter Puts naar de stip. Zeldenrust ging achter de bal staan maar hij schoot de bal tegen de paal aan de rechterzijde van het doel.

Heer en meester
Drie minuten na de gemiste strafschop was het wel raak, Zeldenrust omspeelde Van Willige en schoot de bal binnen (0-1). Het was geen verrassing dat Rijnsburg aan de leiding kwam, de aanvalslinie was de defensie van GVVV meerdere keren de baas in de duels en vooral op snelheid moest de defensie het afleggen. Even later mocht G.V.V.V. zijn doelman dankbaar zijn dat het niet op een grotere achterstand kwam. Van Willige wist op fraaie wijze een inzet van van der Moot en Spruijt te keren. Waar de doelman op dat moment zich op een positieve manier wist te onderscheiden ging hij na iets meer dan een half uur spelen wel in de fout. De sluitpost leek de bal op te kunnen pakken, maar deed dit niet en gleed vervolgens uit. Asante kreeg daardoor de bal, maar uit een bijna onmogelijke hoek raakte hij de paal. Na iets meer dan vijfenveertig minuten mochten de spelers gaan rusten met een tussenstand van 0-1.

Beslist
In de 54ste minuut kon dan de eerste kans genoteerd worden voor G.V.V.V. George stuurde Burgering de diepte in. De aanvaller kapte zijn tegenstander uit en kon uithalen. Zijn inzet was echter niet hard en zuiver genoeg om doelman Zonneveld te verontrusten. De definitieve beslissing viel achteraf gezien in de 63ste minuut. Een harde terugspeelbal vanaf de middenlijn van Justin Spies resulteerde in een hoekschop. Deze corner leverde vervolgens de 0-2 op, Ros stond helemaal vrij in het strafschopgebied en kopte de bal hard binnen. Twee minuten later was het weer raak, Asante wist aan de rechterzijde van het veld goed naar binnen te komen en zijn inzet verdween ook in het het van de tegenstander (1-3).

Werk aan de winkel
Een kwartier voor tijd bracht Latif de spreekwoordelijke spanning nog wel even terug door zijn treffer (1-3), maar het gevoel dat de thuisploeg alsnog met een goed resultaat af zou sluiten was er niet echt. het slotakkoord was voor de man van de wedstrijd Furhgill Zeldenrust die de eindstand van 1-4 op het scorebord wist te zetten. Samengevat waren de gasten uit Rijnsburg heer en meester in Veenendaal en is er nog werk aan de winkel voor G.V.V.V. Daarbij moet natuurlijk wel de kanttekening gemaakt worden dat Rijnsburgse Boys vorig seizoen eindigde op de tweede plaats in de Tweede Divisie en G.V.V.V. dat een Divisie lager deed.

Het bericht REPORTAGE | Rijnsburgse Boys maatje te groot voor G.V.V.V. verscheen eerst op Topamateurvoetbal.com.

 

Voorbeschouwing Betnation Divisie: Kelderkraker in Werkendam
30 mei 2024

Deze week richting wij ons in onze voorbeschouwing eens op de onderkant van de ranglijst...

Betnation Divisie: Spanning terug en belangrijk duel Jong teams.
30 mei 2024

Twee gelijke spelen op rij en twee overwinningen van de naaste concurrent en de spanning...

Vooruitblik: Inhaalweekend, wie wint  de periodetitels?
30 mei 2024

Dit weekend staat er in de landelijke divisies van het amateurvoetbal een inhaalprogramma gepland. Dit...

Betnation Divisie; inhaalprogramma met Katwijkse Derby als kraker
30 mei 2024

Dit weekend is er maar een beperkt programma in het amateurvoetbal. Dit heeft alles te...

Preview Betnation Divisie: Bollenstreek derby’s en rechter vs. linkerrijtje
30 mei 2024

Nu Koning Winter ons voorlopig met rust lijkt te laten en het KNVB-beker voetbal voor...

Danny van den Meiracker per direct van Quick Boys naar IJsselmeervogels
30 mei 2024

Quick Boys speler Danny van den Meiracker vertrekt per direct bij Quick Boys om over...

Preview Betnation Divisie; Gaat Spakenburg de race volhouden en topper op Nieuw-Zuid
30 mei 2024

Bij de hervatting van de competitie in de Betnation Divisie is de grote vraag natuurlijk....

Quick Boys strikt rechtsback van Noordwijk
30 mei 2024

Noordwijk kan komend seizoen geen beroep meer doen op Toer Bouwman. De rechtsback zal vanaf...

HHC HArdenberg vindt opvolger van Borgman in Australië
30 mei 2024

Guus Vaags sluit per direct aan bij de selectie van HHC Hardenberg. De doelverdediger keert...

Beugelsdijk bereikt een akkoord met Scheveningen
30 mei 2024

Scheveningen heeft een fraaie slag geslagen op de spelersmarkt. De club uit de Tweede Divisie...

Powered by Eyecons