Preview Betnation Divisie: Wat levert zo’n 1e periode nu eigenlijk op?

Deze speelronde is de laatste in de eerste van drie periodes waarin de competitie verdeeld is. Spakenburg zit in de drivers seat om de periode te gaan veroveren met alleen De Treffers nog als enige concurrent voor deze prijs. Welke prijs is er verbonden aan het winnen van zo’n periode? In de andere divisies betekend het winnen van een periode deelname aan de nacompetitie voor promotie. In de Betnation divisie kennen wij (nog) geen promotie. De prijs die een periode hier oplevert is rechtstreekse instroming in de 1e ronde van het TOTO KNVB beker toernooi.

Vertrouwen

Spakenburg gaat de eerste prijs van het seizoen proberen te veroveren in een thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys. De Werkendammers zitten in een moeilijke fase. Met twee verloren thuiswedstrijden op rij zal het vertrouwen niet heel groot zijn. De laatste keer dat Kozakken Boys wist te winnen op de Westmaat was in het seizoen 2016/2017. Spakenburg daarentegen rijgt de overwinningen aan één. Niets lijkt de Blauwen uit evenwicht te kunnen brengen. Deze week liet de club maar ook de spelers zien dat er met vertrouwen naar de toekomst wordt gekeken. Floris van der Linden, Mark Veenhoven en Koos Werkman verlengde alle drie hun contract.

Achtervolging

Enige concurrent in de strijd om de 1e periode voor Spakenburg is De Treffers. De Groesbekers moeten hopen op een misstap van Spakenburg. Om de titel dan te winnen moet De Treffers dan thuis wel zelf winnen van HHC Hardenberg. De ploeg van Pascal Diender gaf de bekeroverwinning op Heracles een goed vervolg door thuis te winnen van ADO’20. Om het gat met de topploegen niet al te groot te laten worden moet HHC Hardenberg winnen in Groesbeek. Interessant wordt om te zien hoe de minst gepasseerde verdediging (HHC Hardenberg) zich houdt tegen de makkelijk scorende voorhoede van De Treffers. 

Trainerswissel

Ook in de onderste regionen van de ranglijst staat er een belangrijke wedstrijd op het programma. Rijnsburgse Boys, wat deze week afscheid nam van trainer Martijn Lagendijk, neemt het thuis op tegen Excelsior Maassluis. Hein Leliveld, Jeffrey Jongeneelen en Jan Blankenspoor krijgen in ieder geval tot de winterstop de kans om Rijnsburg op het goede spoor te brengen. Een uitgebreide reactie van bestuurslid Technische Zaken Gerard Pauuw van Rijnsburg op het ontslag van Lagendijk kunt u teruglezen op onze site. Excelsior Maassluis leek na vijf verliespartijen op rij afgelopen zaterdag eindelijk weer eens te gaan winnen. Een gelijkmaker van Scheveningen in de blessuretijd voorkwam dat feestje. Benieuwd ook of de ploeg van Steye Jacobs al een klein beetje met hoofd bij de (inhaal) bekerwedstrijd is van a.s. donderdag tegen FC Volendam.

Derby

Op Nieuw Zuid gaat Quick Boys zich proberen te revancheren voor de verliespartij tegen Jong Almere City. Dit moet dan gebeuren in een Bollenstreek derby tegen v.v. Noordwijk. Noordwijk zal dit moeten doen zonder Sander Bosma die na zijn rode kaart vorige week tegen Spakenburg voor drie duels geschorst is. Opmerkelijke detail, de laatste vier ontmoetingen tussen beide ploegen werd telkens gewonnen door de thuisspelende ploeg. De derby wordt voor de 85ekeer gespeeld, van deze derby’s wist Noordwijk er 34 te winnen, twee meer dan Quick Boys.

Het bericht Preview Betnation Divisie: Wat levert zo’n 1e periode nu eigenlijk op? verscheen eerst op Topamateurvoetbal.com.

 

Betnation Divisie; inhaalprogramma met Katwijkse Derby als kraker
1 maart 2024

Dit weekend is er maar een beperkt programma in het amateurvoetbal. Dit heeft alles te...

Voorbeschouwing Betnation Divisie: Kelderkraker in Werkendam
1 maart 2024

Deze week richting wij ons in onze voorbeschouwing eens op de onderkant van de ranglijst...

Betnation Divisie: Spanning terug en belangrijk duel Jong teams.
1 maart 2024

Twee gelijke spelen op rij en twee overwinningen van de naaste concurrent en de spanning...

Betnation Divisie; inhaalprogramma met Katwijkse Derby als kraker
1 maart 2024

Dit weekend is er maar een beperkt programma in het amateurvoetbal. Dit heeft alles te...

Preview Betnation Divisie: Bollenstreek derby’s en rechter vs. linkerrijtje
1 maart 2024

Nu Koning Winter ons voorlopig met rust lijkt te laten en het KNVB-beker voetbal voor...

Danny van den Meiracker per direct van Quick Boys naar IJsselmeervogels
1 maart 2024

Quick Boys speler Danny van den Meiracker vertrekt per direct bij Quick Boys om over...

Preview Betnation Divisie; Gaat Spakenburg de race volhouden en topper op Nieuw-Zuid
1 maart 2024

Bij de hervatting van de competitie in de Betnation Divisie is de grote vraag natuurlijk....

Quick Boys strikt rechtsback van Noordwijk
1 maart 2024

Noordwijk kan komend seizoen geen beroep meer doen op Toer Bouwman. De rechtsback zal vanaf...

HHC HArdenberg vindt opvolger van Borgman in Australië
1 maart 2024

Guus Vaags sluit per direct aan bij de selectie van HHC Hardenberg. De doelverdediger keert...

Beugelsdijk bereikt een akkoord met Scheveningen
1 maart 2024

Scheveningen heeft een fraaie slag geslagen op de spelersmarkt. De club uit de Tweede Divisie...

Powered by Eyecons