Preview Betnation Divisie: Gaan de bekerinspanningen een rol spelen deze speelronde?

Heel Nederland heeft mee kunnen smullen deze week van de geweldige resultaten van de topamateurploegen in de 1e ronde van de TOTO KNVB Beker. Pure reclame voor het amateurvoetbal! Verrassende resultaten? De discussie over het al dan niet invoeren van een promotie/degradatieregeling tussen de Keuken Kampioen Divisie en de Betnation Divisie werd via diverse media weer nieuw leven ingeblazen. Dit weekend gaan we over tot de orde van de dag. Speelronde 11, met een topper in Assen en het kan ook haast niet anders, een derby in De Bollenstreek. 

Sprookje

Koploper Spakenburg begon dinsdag wellicht aan een nieuw bekersprookje. Het sprookje wat vorig seizoen bijna eindigde in de Kuip. Wij denken dat Spakenburg het sprookje van het kampioenschap in de Betnation Divisie wellicht liever uit ziet komen. De Blauwen hebben een marge van twee punten richting Quick Boys en De Treffers. Het gat richting nummer vier ACV is al 7 punten. Zaterdag reist Spakenburg af naar Noordwijk. Vorig seizoen werd het 3-3 op Sportpark Duinrand. Gezien het grote aantal remises van Noordwijk tot nu toe zou dit niets een verrassend resultaat zijn. Spakenburg speelde nog niet gelijk dit jaar.

Terug aan de top?

Naaste achtervolger Quick Boys reist af naar Almere. Quick Boys maakte zowel buiten als binnen het veld indruk tegen KKD-ploeg NAC Breda. Meer dan 70 minuten lang boden de Katwijkers meer dan goed partij. De overwinning werd groots gevierd en breed uitgemeten in de pers. Misschien is het nog iets te vroeg om te zeggen maar Quick Boys lijkt de weg terug naar de top van het amateurvoetbal gevonden te hebben. Zaterdag zal moeten blijken hoe Quick Boys de inspanning tegen NAC Breda verteerd heeft. In Jong Almere treft Quick Boys een tegenstander die pas één keer gewonnen heeft. 

Topper

In Assen staat dit weekend de topper van deze speelronde op het programma. Nummer vier promovendus ACV, neemt het thuis op tegen De Treffers. Ook de Treffers kreeg de nodige lof in de landelijke media voor de prachtige “voetbalgoal” van Willem den Dekker in de beker tegen UNA. Van alle Betnation divisie ploegen in de beker had De Treffers misschien wel de makkelijkste avond. In Assen treft de ploeg van Leeroy Echteld het verrassend goed presterende ACV. Was het  vorig jaar spits Giovanni Zwikstra die het overgrote deel van de treffers voor zijn rekening nam. Dit jaar is de van Staphorst teruggekeerde Freddy Quispel die voor de productie zorgt. Voor beide ploegen geldt aanhaken of voorlopig even afhaken om de bovenste plekken.

Derby

Bij kampioen Katwijk was de opluchting groot na de duidelijke overwinning op Scheveningen. Gevolgd door een goede overwinning in de KNVB Beker tegen TEC zal het geloof in eigen kunnen verder hebben doen groeien. Zaterdag komt Rijnsburgse Boys op bezoek op de Krom. Een wedstrijd waarin Rijnsburg vorig seizoen misschien wel de kans op de titel liet liggen. Dit jaar is de situatie anders en staan beide ploegen in het rechterrijtje. Rijnsburg sprokkelde met twee gelijkspelen wat puntjes de laatste weken. Trainer Martijn Lagendijk sprak van een “Tour of Duty” beeld na afloop van de bekerwedstrijd tegen FC Groningen. Benieuwd de selectie van “De Uien” weer fris en fruitig aan de start kan verschijnen op De Krom.

Golden Oldies

Tenslotte staat op zondag het duel tussen twee van de oudste clubs van Nederland op het programma. Koninklijke HFC gaat op bezoek bij AFC. De ploeg van Benno Nihom zal zich gesterkt voelen door de bekeruitschakeling van PEC Zwolle. Koninklijke HFC heeft 120 zware minuten in de benen tegen Go Ahead Eagles. Ondanks de uitschakeling kregen de Haarlemmers de complimenten voor het vertoonde spel tegen de eredivisionist. Gertjan Tamerus en zijn ploeg zullen de aansluiting met de top willen behouden en daarbij telt alleen winst. 

Het bericht Preview Betnation Divisie: Gaan de bekerinspanningen een rol spelen deze speelronde? verscheen eerst op Topamateurvoetbal.com.

 

Voorbeschouwing Betnation Divisie: Kelderkraker in Werkendam
1 maart 2024

Deze week richting wij ons in onze voorbeschouwing eens op de onderkant van de ranglijst...

Betnation Divisie: Spanning terug en belangrijk duel Jong teams.
1 maart 2024

Twee gelijke spelen op rij en twee overwinningen van de naaste concurrent en de spanning...

Betnation Divisie; inhaalprogramma met Katwijkse Derby als kraker
1 maart 2024

Dit weekend is er maar een beperkt programma in het amateurvoetbal. Dit heeft alles te...

Preview Betnation Divisie: Bollenstreek derby’s en rechter vs. linkerrijtje
1 maart 2024

Nu Koning Winter ons voorlopig met rust lijkt te laten en het KNVB-beker voetbal voor...

Danny van den Meiracker per direct van Quick Boys naar IJsselmeervogels
1 maart 2024

Quick Boys speler Danny van den Meiracker vertrekt per direct bij Quick Boys om over...

Preview Betnation Divisie; Gaat Spakenburg de race volhouden en topper op Nieuw-Zuid
1 maart 2024

Bij de hervatting van de competitie in de Betnation Divisie is de grote vraag natuurlijk....

Quick Boys strikt rechtsback van Noordwijk
1 maart 2024

Noordwijk kan komend seizoen geen beroep meer doen op Toer Bouwman. De rechtsback zal vanaf...

HHC HArdenberg vindt opvolger van Borgman in Australië
1 maart 2024

Guus Vaags sluit per direct aan bij de selectie van HHC Hardenberg. De doelverdediger keert...

Beugelsdijk bereikt een akkoord met Scheveningen
1 maart 2024

Scheveningen heeft een fraaie slag geslagen op de spelersmarkt. De club uit de Tweede Divisie...

Noordwijk kiest voor Wolf als nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen
1 maart 2024

Florian Wolf is vanaf de zomer van 2024 verantwoordelijk voor de verrichtingen van het eerste...

Powered by Eyecons