Preview Betnation Divisie; debuut Sjaak Polak op bekend terrein

De mini-break welke de meeste teams hadden zit erop. Het volgende blok van acht wedstrijden brengt ons naar de winterstop. De trotse koploper op dit moment is Spakenburg. De ploeg van Chris de Graaf lijkt qua resultaten stabieler te zijn dan vorige seizoenen. Zaterdag treden de Blauwen thuis aan tegen Jong Almere City. Spakenburg zal dit moeten doen zonder de licht geblesseerde doelman Alessandro Damen. Naaste achtervolgers zijn Quick Boys en De Treffers. Quick Boys verzuimde vorige week de kop te pakken. De inhaalwedstijd tegen Rijnsburgse Boys eindigde in een gelijk spel. Op Nieuw Zuid staat zaterdag de derby tegen FC Lisse op het programma.

Debuut

De Bollenstreek derby tussen Quick Boys en FC Lisse is het debuut van trainer Sjaak Polak bij FC Lisse. De Hagenaar krijgt zijn debuut op voor hem bekend terrein. Van 2014 tot 2016 was Polak trainer van de reserves van Quick Boys. Begin deze week werd Polak gepresenteerd als vervanger van de ontslagen Richard van Heulen. Boodschap die Polak meekreeg van technisch manager Kevin Winter, behoud in de Betnation Divisie. Quick Boys dankte doelman Paul van der Helm vorige week voor het gelijke spel tegen Rijnsburg. Tegen laagvlieger FC Lisse zal de ploeg zich willen revancheren en de druk op Spakenburg willen houden.

Verrassingen

Met ploegen als AFC, Katwijk en Rijnsburgse Boys op plek 9,12 en 14 kunnen wij toch wel spreken van verrassingen. De nummers twee en drie van vorig seizoen, Rijnsburg en AFC treffen elkaar zaterdag op De Middelmors. Rijnsburg voelde zich na afloop van het gelijke spel tegen Quick Boys de morele winnaar. Of dit vertrouwen zich voortzet in een goed resultaat tegen AFC zal moeten blijken. De thuisploeg zal het voorlopig moeten doen zonder het duo Jeroen Spruijt en Bram Ros. De eerste is zeker tot de winterstop uitgeschakeld. Ros keert voor de winterstop mogelijk nog wel terug. Bij AFC loopt de ziekenboeg juist weer langzaam leeg. Zo zag trainer Benno Nihom Melvin Platje en Splinter de Mooij terugkeren van blessures. 

In rijtje verrassing past ook de hoge klasseringen van de promovendi ADO’20 en ACV Assen. Beide ploegen werden vorig jaar kampioen in de Derde Divisie en lijken vooralsnog goed mee te kunnen in de Betnation Divisie. Zaterdag spelen beide ploegen voor het eerst in de historie tegen elkaar op sportpark De Vlotter. 

Eerherstel

In Scheveningen gaat kampioen Katwijk op zoek naar eerherstel. De Krombewoners verloren de laatste vijf wedstrijden op rij. Katwijk zal het de komende weken moeten doen zonder aanvoerder en clubicoon Robbert Susan. De Leidenaar werd naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd tegen De Treffers voor maar liefst vier wedstrijden geschorst. Het vertrek van een karrevracht aan doelpunten afgelopen zomer lijkt de kampioen op te breken want het komt maar moeizaam tot scoren. 

Ook op Panhuis in Veenendaal staan twee ploegen tegenover elkaar op zoek naar eerherstel. GVVV was bezig aan een goede serie bezig. Echter in de laatste pot voor de mini-break liep het tegen een harde 3-0 nederlaag op bij ACV. GVVV maakte deze week bekend dat Mart de Jong en Barry Maguire ook volgend seizoen deel uitmaken van de selectie. In HHC Hardenberg treft GVVV een tegenstander die tot voor kort nog koploper was. Nederlagen tegen Spakenburg en Quick Boys wierpen de ploeg 

Het bericht Preview Betnation Divisie; debuut Sjaak Polak op bekend terrein verscheen eerst op Topamateurvoetbal.com.

 

Preview Betnation Divisie: Familiestrijd op de westmaat en gooit koning winter roet in het eten?
3 december 2023

Wie komt er als winnaar uit de strijd bij de familie Vink zaterdagmiddag? Op de...

Preview Betnation Divisie: Familiestrijd op de westmaat en gooit koning winter roet in het eten?
3 december 2023

Wie komt er als winnaar uit de strijd bij de familie Vink zaterdagmiddag? Op de...

Spakenburg zoekt tegenstander voor voorbereiding 2024-2025
3 december 2023

Benation Divisie ploeg Spakenburg zoekt voor zaterdag 13 juli nog een tegenstander om tegen te...

Na Lars Jansen ook verdediger Toer Bouwman naar Quick Boys.
3 december 2023

Maakte v.v. Noordwijk maandagavond bekend dat doelman Lars Bouwman zou vertrekken, woensdag kwam daar verdediger...

Betnation Divisie: Intense topper eindigt in remise. Katwijk zet opmars voort.
3 december 2023

Ondanks het gelijke spel in Katwijk liep koploper geen schade op dit weekend. Sterker nog...

Preview Betnation Divisie: Topper op Nieuw-Zuid met uitsupporters
3 december 2023

De grote vraag dit weekend in de Betnation is. Kan Quick Boys het gat naar...

Overzicht Betnation Divisie: Topploegen maken geen fout
3 december 2023

Na een druiligere en natte zaterdagmiddag is er weinig veranderd in de kop van de...

Preview Betnation Divisie: Wordt het niet eens tijd voor verrassingen? 
3 december 2023

In speelronde 13 van de Betnation Divisie zijn er veel wedstrijden tussen rechter en linker...

Hughes (Kozakken Boys) international van Sint-Maarten: ‘Dat is wel een apart verhaal’
3 december 2023

In Werkendam is op het trainingsveld bij Kozakken Boys een international te vinden die recent...

Betnation Divisie: Spakenburg pakt periode. Quick Boys hard onderuit in derby.
3 december 2023

Spakenburg pakte zaterdag na de 8e overwinning op rij tegen Kozakken Boys de eerste periodetitel in...

Powered by Eyecons