Preview Betnation Divisie; debuut Sjaak Polak op bekend terrein

De mini-break welke de meeste teams hadden zit erop. Het volgende blok van acht wedstrijden brengt ons naar de winterstop. De trotse koploper op dit moment is Spakenburg. De ploeg van Chris de Graaf lijkt qua resultaten stabieler te zijn dan vorige seizoenen. Zaterdag treden de Blauwen thuis aan tegen Jong Almere City. Spakenburg zal dit moeten doen zonder de licht geblesseerde doelman Alessandro Damen. Naaste achtervolgers zijn Quick Boys en De Treffers. Quick Boys verzuimde vorige week de kop te pakken. De inhaalwedstijd tegen Rijnsburgse Boys eindigde in een gelijk spel. Op Nieuw Zuid staat zaterdag de derby tegen FC Lisse op het programma.

Debuut

De Bollenstreek derby tussen Quick Boys en FC Lisse is het debuut van trainer Sjaak Polak bij FC Lisse. De Hagenaar krijgt zijn debuut op voor hem bekend terrein. Van 2014 tot 2016 was Polak trainer van de reserves van Quick Boys. Begin deze week werd Polak gepresenteerd als vervanger van de ontslagen Richard van Heulen. Boodschap die Polak meekreeg van technisch manager Kevin Winter, behoud in de Betnation Divisie. Quick Boys dankte doelman Paul van der Helm vorige week voor het gelijke spel tegen Rijnsburg. Tegen laagvlieger FC Lisse zal de ploeg zich willen revancheren en de druk op Spakenburg willen houden.

Verrassingen

Met ploegen als AFC, Katwijk en Rijnsburgse Boys op plek 9,12 en 14 kunnen wij toch wel spreken van verrassingen. De nummers twee en drie van vorig seizoen, Rijnsburg en AFC treffen elkaar zaterdag op De Middelmors. Rijnsburg voelde zich na afloop van het gelijke spel tegen Quick Boys de morele winnaar. Of dit vertrouwen zich voortzet in een goed resultaat tegen AFC zal moeten blijken. De thuisploeg zal het voorlopig moeten doen zonder het duo Jeroen Spruijt en Bram Ros. De eerste is zeker tot de winterstop uitgeschakeld. Ros keert voor de winterstop mogelijk nog wel terug. Bij AFC loopt de ziekenboeg juist weer langzaam leeg. Zo zag trainer Benno Nihom Melvin Platje en Splinter de Mooij terugkeren van blessures. 

In rijtje verrassing past ook de hoge klasseringen van de promovendi ADO’20 en ACV Assen. Beide ploegen werden vorig jaar kampioen in de Derde Divisie en lijken vooralsnog goed mee te kunnen in de Betnation Divisie. Zaterdag spelen beide ploegen voor het eerst in de historie tegen elkaar op sportpark De Vlotter. 

Eerherstel

In Scheveningen gaat kampioen Katwijk op zoek naar eerherstel. De Krombewoners verloren de laatste vijf wedstrijden op rij. Katwijk zal het de komende weken moeten doen zonder aanvoerder en clubicoon Robbert Susan. De Leidenaar werd naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd tegen De Treffers voor maar liefst vier wedstrijden geschorst. Het vertrek van een karrevracht aan doelpunten afgelopen zomer lijkt de kampioen op te breken want het komt maar moeizaam tot scoren. 

Ook op Panhuis in Veenendaal staan twee ploegen tegenover elkaar op zoek naar eerherstel. GVVV was bezig aan een goede serie bezig. Echter in de laatste pot voor de mini-break liep het tegen een harde 3-0 nederlaag op bij ACV. GVVV maakte deze week bekend dat Mart de Jong en Barry Maguire ook volgend seizoen deel uitmaken van de selectie. In HHC Hardenberg treft GVVV een tegenstander die tot voor kort nog koploper was. Nederlagen tegen Spakenburg en Quick Boys wierpen de ploeg 

Het bericht Preview Betnation Divisie; debuut Sjaak Polak op bekend terrein verscheen eerst op Topamateurvoetbal.com.

 

Voorbeschouwing Betnation Divisie: Kelderkraker in Werkendam
1 maart 2024

Deze week richting wij ons in onze voorbeschouwing eens op de onderkant van de ranglijst...

Betnation Divisie: Spanning terug en belangrijk duel Jong teams.
1 maart 2024

Twee gelijke spelen op rij en twee overwinningen van de naaste concurrent en de spanning...

Betnation Divisie; inhaalprogramma met Katwijkse Derby als kraker
1 maart 2024

Dit weekend is er maar een beperkt programma in het amateurvoetbal. Dit heeft alles te...

Preview Betnation Divisie: Bollenstreek derby’s en rechter vs. linkerrijtje
1 maart 2024

Nu Koning Winter ons voorlopig met rust lijkt te laten en het KNVB-beker voetbal voor...

Danny van den Meiracker per direct van Quick Boys naar IJsselmeervogels
1 maart 2024

Quick Boys speler Danny van den Meiracker vertrekt per direct bij Quick Boys om over...

Preview Betnation Divisie; Gaat Spakenburg de race volhouden en topper op Nieuw-Zuid
1 maart 2024

Bij de hervatting van de competitie in de Betnation Divisie is de grote vraag natuurlijk....

Quick Boys strikt rechtsback van Noordwijk
1 maart 2024

Noordwijk kan komend seizoen geen beroep meer doen op Toer Bouwman. De rechtsback zal vanaf...

HHC HArdenberg vindt opvolger van Borgman in Australië
1 maart 2024

Guus Vaags sluit per direct aan bij de selectie van HHC Hardenberg. De doelverdediger keert...

Beugelsdijk bereikt een akkoord met Scheveningen
1 maart 2024

Scheveningen heeft een fraaie slag geslagen op de spelersmarkt. De club uit de Tweede Divisie...

Noordwijk kiest voor Wolf als nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen
1 maart 2024

Florian Wolf is vanaf de zomer van 2024 verantwoordelijk voor de verrichtingen van het eerste...

Powered by Eyecons