Hughes (Kozakken Boys) international van Sint-Maarten: ‘Dat is wel een apart verhaal’

In Werkendam is op het trainingsveld bij Kozakken Boys een international te vinden die recent een wedstrijd wist te winnen in de Nations League. Sergio Hughes, die zijn wedstrijden meestal speelt in het elftal voor spelers onder de 23, mocht twee caps voor Sint-Maarten bijschrijven aan zijn totaal. Voor Topamateurvoetbal.com een goede reden om hem eens aan de tand te voelen over zijn avontuur.

Een feestje
De eerste uitverkiezing voor het nationale elftal van Sint-Maarten voor Hughes had een bijzondere aanleiding. ,,Dat is wel een apart verhaal. Ik was op een feestje van mijn neef die al eerder voor het nationale elftal van Sint-Maarten had gespeeld. Die vroeg mij toen of ik voor het nationale elftal wilde spelen. Mijn moeder komt van Sint-Maarten, dus ik was direct enthousiast. Hij heeft toen contact opgenomen met de teammanager en mocht ik een oefenwedstrijd spelen met meerdere kandidaten. De bondscoach liet toen de keuze op mij vallen en nu sta ik dus hier”, aldus de speler van Kozakken Boys tegenover Topamateurvoetbal.com

Ontwikkelingsfase
De sfeer bij de nationale ploeg is uitstekend volgens Hughes, die trots is dat hij deel uit mag maken van een team dat historie aan het schrijven is. ,,Het voelt echt goed om bij de selectie van Sint-Maarten te mogen zijn. Er staan goede spelers op het veld en wij hebben ook een goede technische staf. Het is een klein eiland, maar de steun die wij steeds krijgen van de supporters wordt steeds een beetje meer. Wij zijn nu bezig om historie te schrijven, met het team, de staf en de supporters. Wij zijn een klein eiland en zitten nog steeds in een ontwikkelingsfase. Iedere wedstrijd leren wij weer meer en meer. Dat zie je duidelijk in onze wedstrijden. Dit moeten wij volhouden en gewoon blijven leren van de wedstrijden die wij spelen.”

Overwinning
Binnen vijf dagen speelde Sint-Maarten twee keer tegen Saint Kitts en Nevis, één nederlaag en één zege. ,,In de thuiswedstrijd tegen Saint Kitts en Nevis was de start goed, alleen kwamen wij wel op achterstand. Dit wisten wij snel te herstellen. Ik gaf de pass op Smally Lake die de 1-1 maakte. Daarna liepen wij toch tegen twee tegentreffers aan waardoor het 1-3 werd. Wij kwamen nog terug tot 2-3 en kregen veel kansen om gelijk te maken, maar dat lukte niet. De tweede wedstrijd (uit) was er echt één waar wij als team echt goed speelden. Na de voorsprong kwamen er mogelijkheden om nog een keer te scoren, maar in de slotfase was het vooral samen vechten om de voorsprong vast te houden. Iedereen was er klaar voor toen de wedstrijd begon, wij geloofden er echt allemaal in dat het mogelijk was om de wedstrijd te winnen en dat deden wij met 0-1″

Kozakken Boys
Hughes maakte de overstap van de jeugdopleiding van NEC naar Werkendam, van deze overstap heeft hij zeker geen spijt. ,,Het bevalt mij goed bij Kozakken Boys. Ik begon daar in het elftal voor spelers onder de 23. Ik wist daar mijn doelpunten te maken en assists te geven. Vorig seizoen mocht in mijn debuut maken in het eerste elftal van de club onder trainer Scott Calderwood. In de voorbereiding op dit seizoen heb ik ook mijn minuten mogen maken in het eerste elftal.”

Foto: Hans Kieboom

Het bericht Hughes (Kozakken Boys) international van Sint-Maarten: ‘Dat is wel een apart verhaal’ verscheen eerst op Topamateurvoetbal.com.

 

Preview Betnation Divisie: Familiestrijd op de westmaat en gooit koning winter roet in het eten?
3 december 2023

Wie komt er als winnaar uit de strijd bij de familie Vink zaterdagmiddag? Op de...

Spakenburg zoekt tegenstander voor voorbereiding 2024-2025
3 december 2023

Benation Divisie ploeg Spakenburg zoekt voor zaterdag 13 juli nog een tegenstander om tegen te...

Na Lars Jansen ook verdediger Toer Bouwman naar Quick Boys.
3 december 2023

Maakte v.v. Noordwijk maandagavond bekend dat doelman Lars Bouwman zou vertrekken, woensdag kwam daar verdediger...

Betnation Divisie: Intense topper eindigt in remise. Katwijk zet opmars voort.
3 december 2023

Ondanks het gelijke spel in Katwijk liep koploper geen schade op dit weekend. Sterker nog...

Preview Betnation Divisie: Topper op Nieuw-Zuid met uitsupporters
3 december 2023

De grote vraag dit weekend in de Betnation is. Kan Quick Boys het gat naar...

Overzicht Betnation Divisie: Topploegen maken geen fout
3 december 2023

Na een druiligere en natte zaterdagmiddag is er weinig veranderd in de kop van de...

Preview Betnation Divisie: Wordt het niet eens tijd voor verrassingen? 
3 december 2023

In speelronde 13 van de Betnation Divisie zijn er veel wedstrijden tussen rechter en linker...

Hughes (Kozakken Boys) international van Sint-Maarten: ‘Dat is wel een apart verhaal’
3 december 2023

In Werkendam is op het trainingsveld bij Kozakken Boys een international te vinden die recent...

Betnation Divisie: Spakenburg pakt periode. Quick Boys hard onderuit in derby.
3 december 2023

Spakenburg pakte zaterdag na de 8e overwinning op rij tegen Kozakken Boys de eerste periodetitel in...

Preview Betnation Divisie: Wat levert zo’n 1e periode nu eigenlijk op?
3 december 2023

Deze speelronde is de laatste in de eerste van drie periodes waarin de competitie verdeeld...

Powered by Eyecons