Hughes (Kozakken Boys) international van Sint-Maarten: ‘Dat is wel een apart verhaal’

In Werkendam is op het trainingsveld bij Kozakken Boys een international te vinden die recent een wedstrijd wist te winnen in de Nations League. Sergio Hughes, die zijn wedstrijden meestal speelt in het elftal voor spelers onder de 23, mocht twee caps voor Sint-Maarten bijschrijven aan zijn totaal. Voor Topamateurvoetbal.com een goede reden om hem eens aan de tand te voelen over zijn avontuur.

Een feestje
De eerste uitverkiezing voor het nationale elftal van Sint-Maarten voor Hughes had een bijzondere aanleiding. ,,Dat is wel een apart verhaal. Ik was op een feestje van mijn neef die al eerder voor het nationale elftal van Sint-Maarten had gespeeld. Die vroeg mij toen of ik voor het nationale elftal wilde spelen. Mijn moeder komt van Sint-Maarten, dus ik was direct enthousiast. Hij heeft toen contact opgenomen met de teammanager en mocht ik een oefenwedstrijd spelen met meerdere kandidaten. De bondscoach liet toen de keuze op mij vallen en nu sta ik dus hier”, aldus de speler van Kozakken Boys tegenover Topamateurvoetbal.com

Ontwikkelingsfase
De sfeer bij de nationale ploeg is uitstekend volgens Hughes, die trots is dat hij deel uit mag maken van een team dat historie aan het schrijven is. ,,Het voelt echt goed om bij de selectie van Sint-Maarten te mogen zijn. Er staan goede spelers op het veld en wij hebben ook een goede technische staf. Het is een klein eiland, maar de steun die wij steeds krijgen van de supporters wordt steeds een beetje meer. Wij zijn nu bezig om historie te schrijven, met het team, de staf en de supporters. Wij zijn een klein eiland en zitten nog steeds in een ontwikkelingsfase. Iedere wedstrijd leren wij weer meer en meer. Dat zie je duidelijk in onze wedstrijden. Dit moeten wij volhouden en gewoon blijven leren van de wedstrijden die wij spelen.”

Overwinning
Binnen vijf dagen speelde Sint-Maarten twee keer tegen Saint Kitts en Nevis, één nederlaag en één zege. ,,In de thuiswedstrijd tegen Saint Kitts en Nevis was de start goed, alleen kwamen wij wel op achterstand. Dit wisten wij snel te herstellen. Ik gaf de pass op Smally Lake die de 1-1 maakte. Daarna liepen wij toch tegen twee tegentreffers aan waardoor het 1-3 werd. Wij kwamen nog terug tot 2-3 en kregen veel kansen om gelijk te maken, maar dat lukte niet. De tweede wedstrijd (uit) was er echt één waar wij als team echt goed speelden. Na de voorsprong kwamen er mogelijkheden om nog een keer te scoren, maar in de slotfase was het vooral samen vechten om de voorsprong vast te houden. Iedereen was er klaar voor toen de wedstrijd begon, wij geloofden er echt allemaal in dat het mogelijk was om de wedstrijd te winnen en dat deden wij met 0-1″

Kozakken Boys
Hughes maakte de overstap van de jeugdopleiding van NEC naar Werkendam, van deze overstap heeft hij zeker geen spijt. ,,Het bevalt mij goed bij Kozakken Boys. Ik begon daar in het elftal voor spelers onder de 23. Ik wist daar mijn doelpunten te maken en assists te geven. Vorig seizoen mocht in mijn debuut maken in het eerste elftal van de club onder trainer Scott Calderwood. In de voorbereiding op dit seizoen heb ik ook mijn minuten mogen maken in het eerste elftal.”

Foto: Hans Kieboom

Het bericht Hughes (Kozakken Boys) international van Sint-Maarten: ‘Dat is wel een apart verhaal’ verscheen eerst op Topamateurvoetbal.com.

 

Voorbeschouwing Betnation Divisie: Kelderkraker in Werkendam
22 april 2024

Deze week richting wij ons in onze voorbeschouwing eens op de onderkant van de ranglijst...

Betnation Divisie: Spanning terug en belangrijk duel Jong teams.
22 april 2024

Twee gelijke spelen op rij en twee overwinningen van de naaste concurrent en de spanning...

Vooruitblik: Inhaalweekend, wie wint  de periodetitels?
22 april 2024

Dit weekend staat er in de landelijke divisies van het amateurvoetbal een inhaalprogramma gepland. Dit...

Betnation Divisie; inhaalprogramma met Katwijkse Derby als kraker
22 april 2024

Dit weekend is er maar een beperkt programma in het amateurvoetbal. Dit heeft alles te...

Preview Betnation Divisie: Bollenstreek derby’s en rechter vs. linkerrijtje
22 april 2024

Nu Koning Winter ons voorlopig met rust lijkt te laten en het KNVB-beker voetbal voor...

Danny van den Meiracker per direct van Quick Boys naar IJsselmeervogels
22 april 2024

Quick Boys speler Danny van den Meiracker vertrekt per direct bij Quick Boys om over...

Preview Betnation Divisie; Gaat Spakenburg de race volhouden en topper op Nieuw-Zuid
22 april 2024

Bij de hervatting van de competitie in de Betnation Divisie is de grote vraag natuurlijk....

Quick Boys strikt rechtsback van Noordwijk
22 april 2024

Noordwijk kan komend seizoen geen beroep meer doen op Toer Bouwman. De rechtsback zal vanaf...

HHC HArdenberg vindt opvolger van Borgman in Australië
22 april 2024

Guus Vaags sluit per direct aan bij de selectie van HHC Hardenberg. De doelverdediger keert...

Beugelsdijk bereikt een akkoord met Scheveningen
22 april 2024

Scheveningen heeft een fraaie slag geslagen op de spelersmarkt. De club uit de Tweede Divisie...

Powered by Eyecons