Betnation Divisie: Topduel in Spakenburg; genoeg om naar uit te kijken.

Alle ogen in het Topamateurvoetbal zullen dit weekend gericht zijn op De Westmaat in Spakenburg. Aan de blauwe kant vindt het topduel tussen Spakenburg en HHC Hardenberg plaats. Maar ook in Groesbeek in het treffen tussen De Treffers en AFC staan er de nodige belangen op het spel. In Werkendam gaan Kozakken Boys en FC Lisse op zoek naar hun eerste overwinning. Genoeg om naar uit te kijken dus komend weekend.

Ambitie

“Als wij ook al mindere wedstrijden gaan winnen, dan wordt het nog wat”, was een veel gehoorde kreet vanuit het Spakenburgse kamp na de winst van afgelopen zaterdag tegen ACV. De ploeg van trainer Chris de Graaf speelde niet zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar won wel. Waar Spakenburg in eerdere wedstrijden tegen bv. Koninklijke HFC en AFC iets te weinig kreeg, kreeg het tegen ACV misschien iets te veel. Dit doet echter niets af aan de prestaties van De Blauwen. De vooraf uitgesproken ambitie om weer mee te doen in de top van de Tweede Divisie wordt tot nu volledig waargemaakt. Die ambitie kan verder gestalte gegeven worden in de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg. Na de verliespartij tegen Noordwijk, wisten de Hardenbergers in de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys ook niet te winnen. Door deze resultaten is het onderlinge verschil op de ranglijst nog maar één puntje.

Stabiliteit

Lachende derde van het topduel tussen Spakenburg en HHC Hardenberg zou weleens Quick Boys kunnen worden. De Katwijkers hebben het minste aantal verliespunten in de Betnation Divisie. Trainer Thomas Duivenvoorden en zijn ploeg zorgen voor een positieve energie op Nieuw-Zuid. Zaterdag mag de ploeg thuis tegen ACV Assen laten zien dat er stabiliteit komt in de resultaten in vergelijking met vorig seizoen. Als dat het geval is zou de ploeg wel eens lang mee kunnen gaan spelen om de prijzen. Tegenstander ACV zal graag met een resultaat uit Katwijk vertrekken om zo weg te blijven van de onderste regionen. In Werkendam staan twee ploegen tegenover elkaar die dat ook graag willen. Kozakken Boys en FC Lisse wachten beide nog op de eerste overwinning. In Edwin Grünholz heeft Kozakken Boys een nieuwe trainer op de bank zitten. Wellicht dat hij Kozakken Boys op het juiste spoor kan zetten. FC Lisse zal vooral in de defensieve organisatie op zoek moeten naar een oplossing voor het grote aantal tegentreffers. De Lissenaren moesten in 7 duels al 22 goals incasseren. Beste remedie om het vertrouwen op te krikken “een goed resultaat” aldus trainer Richard van Heulen.

Eerherstel

Een stukje vertrouwen wat ook ver weg is bij kampioen Katwijk. “De alarmbellen staan aan, het is vijf over 12”, zijn zo maar een aantal kreten uit het kamp van v.v. Katwijk de afgelopen week. Trainer Anthony Correia, die deze week zijn diploma Voetbalcoach-5 (voorheen UEFA-pro) kreeg uitgereikt, kan in zijn eigen achtertuin met zijn ploeg op zoek naar eerherstel. In Heemskerk bij ADO’20 treft Katwijk een tegenstander die tot op heden in alles dezelfde cijfers kan overleggen. Voor promovendus ADO’20 niet slecht maar voor v.v. Katwijk als regerend kampioen te weinig. Overigens lopen er nog wel wat dwarsverbanden tussen beide clubs. Zo was Technisch Manager Cees Bruinink van 2005 tot en met 2008 trainer bij ADO’20. Afgelopen zomer maakte smaakmaker Ruben Doesburg de overstap van De Vlotter naar De Krom, waar hij het door een blessure, vooralsnog van invalbeurten moet hebben.

Het bericht Betnation Divisie: Topduel in Spakenburg; genoeg om naar uit te kijken. verscheen eerst op Topamateurvoetbal.com.

 

Voorbeschouwing Betnation Divisie: Kelderkraker in Werkendam
3 maart 2024

Deze week richting wij ons in onze voorbeschouwing eens op de onderkant van de ranglijst...

Betnation Divisie: Spanning terug en belangrijk duel Jong teams.
3 maart 2024

Twee gelijke spelen op rij en twee overwinningen van de naaste concurrent en de spanning...

Betnation Divisie; inhaalprogramma met Katwijkse Derby als kraker
3 maart 2024

Dit weekend is er maar een beperkt programma in het amateurvoetbal. Dit heeft alles te...

Preview Betnation Divisie: Bollenstreek derby’s en rechter vs. linkerrijtje
3 maart 2024

Nu Koning Winter ons voorlopig met rust lijkt te laten en het KNVB-beker voetbal voor...

Danny van den Meiracker per direct van Quick Boys naar IJsselmeervogels
3 maart 2024

Quick Boys speler Danny van den Meiracker vertrekt per direct bij Quick Boys om over...

Preview Betnation Divisie; Gaat Spakenburg de race volhouden en topper op Nieuw-Zuid
3 maart 2024

Bij de hervatting van de competitie in de Betnation Divisie is de grote vraag natuurlijk....

Quick Boys strikt rechtsback van Noordwijk
3 maart 2024

Noordwijk kan komend seizoen geen beroep meer doen op Toer Bouwman. De rechtsback zal vanaf...

HHC HArdenberg vindt opvolger van Borgman in Australië
3 maart 2024

Guus Vaags sluit per direct aan bij de selectie van HHC Hardenberg. De doelverdediger keert...

Beugelsdijk bereikt een akkoord met Scheveningen
3 maart 2024

Scheveningen heeft een fraaie slag geslagen op de spelersmarkt. De club uit de Tweede Divisie...

Noordwijk kiest voor Wolf als nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen
3 maart 2024

Florian Wolf is vanaf de zomer van 2024 verantwoordelijk voor de verrichtingen van het eerste...

Powered by Eyecons