Betnation Divisie: Tijd voor herstelwerk

Gaat v.v. Katwijk nu wel winnen van een blauw witte ploeg? Kan HHC Hardenberg zich herstellen na de nederlaag van vorige week en wie wint het eerste duel tussen de Jong ploegen? Voor een aantal ploegen in de 2e divisie is het tijd voor herstelwerk na de resultaten van vorige week of de teleurstellende competitiestart tot nu toe.

Blauw Wit

v.v. Katwijk gaat thuis tegen GVVV zijn derde wedstrijd in een serie van vier wedstrijden tegen ploegen in het Blauw Wit spelen. De eerste twee duels in deze serie leverde beide nederlagen op. Volgens trainer Anthony Correia en aanvoerder Robbert Susan zullen het energielevel en de intensiteit omhoog moeten om succesvol te kunnen zijn. In GVVV treft Katwijk een tegenstander die de laatste twee wedstrijden winnend heeft weten af te sluiten. Man om in de gaten te houden bij de Veenendalers is Ilias Latif die in de laatste vier wedstrijden doeltreffend was

Zonder supporters

In Hardenberg zal HHC er alles aan willen doen om zich te revancheren voor de nederlaag tegen Noordwijk. Op De Boshoek komt Kozakken Boys op bezoek. De Werkendammers zijn nog zonder overwinning. Met maar vier doelpunten zijn de Boys de minst scorende ploeg van de 2e divisie. HHC daarentegen is de ploeg met de minste tegengoals. Jorick Maats moest in Noordwijk vorige week pas de eerste keer de gang naar het net maken. Trainer Pascal Diender gaf op X aan dat zijn ploeg in Noordwijk niet gespeeld had zoals ze kunnen. In Hardenberg ontbeert Kozakken Boys ook nog de steun van de eigen aanhang die niet welkom is op De Boshoek.

Herstelwerk

Na de derby overwinning van zaterdag gaat Quick Boys dit weekend op bezoek bij Excelsior Maassluis. Laatste thuisoverwinning van Excelsior Maassluis op Quick Boys dateert van 18 september 2021. Gezien de stand op de ranglijst lijkt een overwinning voor de ploeg van Thomas Duivenvoorden het meest voor de hand liggend. Herstelwerk is er ook nodig in Rijnsburg. De plaatselijk Boys hadden zich na het succesvolle vorige seizoen de competitiestart waarschijnlijk anders voorgesteld. Met 6 punten vindt Rijnsburg zich terug op plaats 13 op de ranglijst. Tegen Scheveningen, met twee overwinningen op rij in een flow, zal alleen een overwinning tellen voor Rijnsburgse Boys.

Afkijken

Ahmed El Azzouti was afgelopen speelronde de grote man met drie treffers bij Spakenburg. In het AD gaf El Azzouti aan dat hij wel klaar was met de kritiek op zijn productie tot nu toe en het aantal gemiste kansen. “Misschien moeten mensen eerst de wedstrijd afkijken voordat zij iets roepen”, aldus de spits uit Boskoop. De Blauwen reizen zaterdag af naar Assen. De ploeg van Ruud Jalving kreeg in het beker duel tegen Hercules (1-5) een behoorlijke dreun. Zaterdag in Werkendam waren de Drentenaren daar nog niet helemaal van bekomen en koesterde zij het 0-0 gelijke spel.

“Angstgegner”

Een interessant duel wordt de wedstrijd tussen de Koninklijke HFC en De Treffers. Gert-Jan Tamerus tart met zijn ploeg bijna alle voetbalwetten. Met een bijna volledig nieuw ploeg meldde de Haarlemmers zich zondag na de 1-4 overwinning op ADO’20 doodleuk in de top van de ranglijst. Een plek die voor de start van de competitie misschien wel was voorbedacht aan De Treffers. Met 10 punten bevind de ploeg uit Groesbeek zich in de middenmoot. Saillant detail Koninklijke HFC lijkt een “angstgegner” voor De Treffers. Van de laatste vijf onderlinge duels werden er maar liefst vier door de Haarlemmers gewonnen. 

Op zondag staat nog het duel tussen AFC en ADO’20 op de rol. Beide ploegen moeten winnen om aan te blijven haken bij de kop van de ranglijst. 

Het bericht Betnation Divisie: Tijd voor herstelwerk verscheen eerst op Topamateurvoetbal.com.

 

Voorbeschouwing Betnation Divisie: Kelderkraker in Werkendam
4 maart 2024

Deze week richting wij ons in onze voorbeschouwing eens op de onderkant van de ranglijst...

Betnation Divisie: Spanning terug en belangrijk duel Jong teams.
4 maart 2024

Twee gelijke spelen op rij en twee overwinningen van de naaste concurrent en de spanning...

Betnation Divisie; inhaalprogramma met Katwijkse Derby als kraker
4 maart 2024

Dit weekend is er maar een beperkt programma in het amateurvoetbal. Dit heeft alles te...

Preview Betnation Divisie: Bollenstreek derby’s en rechter vs. linkerrijtje
4 maart 2024

Nu Koning Winter ons voorlopig met rust lijkt te laten en het KNVB-beker voetbal voor...

Danny van den Meiracker per direct van Quick Boys naar IJsselmeervogels
4 maart 2024

Quick Boys speler Danny van den Meiracker vertrekt per direct bij Quick Boys om over...

Preview Betnation Divisie; Gaat Spakenburg de race volhouden en topper op Nieuw-Zuid
4 maart 2024

Bij de hervatting van de competitie in de Betnation Divisie is de grote vraag natuurlijk....

Quick Boys strikt rechtsback van Noordwijk
4 maart 2024

Noordwijk kan komend seizoen geen beroep meer doen op Toer Bouwman. De rechtsback zal vanaf...

HHC HArdenberg vindt opvolger van Borgman in Australië
4 maart 2024

Guus Vaags sluit per direct aan bij de selectie van HHC Hardenberg. De doelverdediger keert...

Beugelsdijk bereikt een akkoord met Scheveningen
4 maart 2024

Scheveningen heeft een fraaie slag geslagen op de spelersmarkt. De club uit de Tweede Divisie...

Noordwijk kiest voor Wolf als nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen
4 maart 2024

Florian Wolf is vanaf de zomer van 2024 verantwoordelijk voor de verrichtingen van het eerste...

Powered by Eyecons