Betnation Divisie speelronde 9: Koploper naar hekkensluiter en opnieuw topper voor HHC Hardenberg

Spakenburg is de nieuwe trotse koploper van de Tweede Divisie. De laatste keer dat de ploeg deze plek bezette was op 13 augustus 2016, na de eerste speelronde van de Tweede Divisie. Trainer Chris de Graaf gaf zaterdag aan dat zijn ploeg 24 uur mocht genieten van overwinning op HHC Hardenberg. Datzelfde HHC Hardenberg speelt voor de tweede week op rij een topwedstrijd. Op De Boshoek komt Quick Boys op bezoek. Een duel tussen twee naaste belagers van Spakenburg.

Luxeprobleem

In speelronde 9 reist Spakenburg af naar sportpark Ter Specke. In Lisse treft Spakenburg de hekkensluiter van de Tweede Divisie, FC Lisse met slechts 1 punt. Het andere punt wat FC Lisse had is de ploeg afgelopen week kwijtgeraakt doordat de wedstrijd tegen Jong Almere City FC ongeldig is verklaard. FC Lisse zag deze zomer Thomas Noodhoff vertrekken naar De Westmaat. Door een blessure aan het begin van het seizoen is Noordhoff vooralsnog bankzitter. Een luxeprobleem voor Spakenburg zo lijkt het. Iets wat FC Lisse niet heeft. Lisse mist belangrijke pionnen als Romano de Jonge, Franklin Lewis, Enzo Stroo en Kevin van der Zwet met blessures. Een lange reeks van geen overwinningen helpt dan ook niet voor het zelfvertrouwen.

Revanche

In Hardenberg staan twee ploegen tegenover elkaar die zich zullen willen revancheren voor de nederlaag van vorige week. HHC Hardenberg zal dit in ieder geval moeten doen zonder Gersom Klok die in Spakenburg een gescheurde kruisband in zijn rechterknie opliep. Trainer Pascal Diender zal hopen dat zijn topscorer Rob van der Leij weer zal opstaan. De spits wist in het begin van het seizoen het net makkelijk te vinden maar staat de laatste 3 wedstrijden droog. Quick Boys moet het in Hardenberg doen zonder de steun van de eigen aanhang. De burgemeester van Hardenberg heeft besloten dat de Quick Boys supporters niet welkom zijn. Na afloop van de verloren wedstrijd tegen ACV was trainer Thomas Duivenvoorden toch positief. Hij zag voldoende ontwikkelpotentieel en het waren maar drie punten. “Hiervan leren en er beter van terugkomen”, zei Duivenvoorden na afloop.

Zelfvertrouwen

De andere ploeg uit Katwijk maakt hele andere tijden door. Vier nederlagen op rij, allemaal tegen ploegen in het blauw-wit, is iets wat lang geleden is voor v.v. Katwijk. Zaterdag wacht opnieuw een lastig duel op de eigen Krom. De Treffers zal met het nodige zelfvertrouwen afreizen naar Katwijk. De ploeg van de afwezige Leeroy Echteld, verplichtingen met Jong Oranje, won met maar liefst 5-1 van AFC en klom naar een gedeelde tweede plaats. Een andere ploeg met zelfvertrouwen is GVVV. Na één stroeve start lijkt de ploeg van Gery Vink het recept voor winnen gevonden te hebben. Belangrijke rol in hiervoor is weggelegd voor routinier Barry Maguire. De gekende middenvelder staat nu geposteerd in het centrum van de verdediging. Sinds deze wissel is het aantal tegendoelpunten met 90% gedaald. De Veendalers reizen af naar Assen. Met ACV streed GVVV vorig seizoen lang om de titel in de Derde Divisie. In dat seizoen gingen de punten beide keren naar de ploeg van trainer Ruud Jalving.

Het bericht Betnation Divisie speelronde 9: Koploper naar hekkensluiter en opnieuw topper voor HHC Hardenberg verscheen eerst op Topamateurvoetbal.com.

 

Voorbeschouwing Betnation Divisie: Kelderkraker in Werkendam
3 maart 2024

Deze week richting wij ons in onze voorbeschouwing eens op de onderkant van de ranglijst...

Betnation Divisie: Spanning terug en belangrijk duel Jong teams.
3 maart 2024

Twee gelijke spelen op rij en twee overwinningen van de naaste concurrent en de spanning...

Betnation Divisie; inhaalprogramma met Katwijkse Derby als kraker
3 maart 2024

Dit weekend is er maar een beperkt programma in het amateurvoetbal. Dit heeft alles te...

Preview Betnation Divisie: Bollenstreek derby’s en rechter vs. linkerrijtje
3 maart 2024

Nu Koning Winter ons voorlopig met rust lijkt te laten en het KNVB-beker voetbal voor...

Danny van den Meiracker per direct van Quick Boys naar IJsselmeervogels
3 maart 2024

Quick Boys speler Danny van den Meiracker vertrekt per direct bij Quick Boys om over...

Preview Betnation Divisie; Gaat Spakenburg de race volhouden en topper op Nieuw-Zuid
3 maart 2024

Bij de hervatting van de competitie in de Betnation Divisie is de grote vraag natuurlijk....

Quick Boys strikt rechtsback van Noordwijk
3 maart 2024

Noordwijk kan komend seizoen geen beroep meer doen op Toer Bouwman. De rechtsback zal vanaf...

HHC HArdenberg vindt opvolger van Borgman in Australië
3 maart 2024

Guus Vaags sluit per direct aan bij de selectie van HHC Hardenberg. De doelverdediger keert...

Beugelsdijk bereikt een akkoord met Scheveningen
3 maart 2024

Scheveningen heeft een fraaie slag geslagen op de spelersmarkt. De club uit de Tweede Divisie...

Noordwijk kiest voor Wolf als nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen
3 maart 2024

Florian Wolf is vanaf de zomer van 2024 verantwoordelijk voor de verrichtingen van het eerste...

Powered by Eyecons