BetNation Divisie speelronde 3: Krakers in Bollenstreek en Haarlem

In speelronde 3 staan er in de Tweede Divisie een paar interessante duels op het programma. Maar liefst twee Bollenstreek derby’s. In Rijnsburg kruisen de Rijnsburgse Boys en Quick Boys de degens met elkaar. In Katwijk speelt de regerend kampioen thuis tegen het altijd lastige Noordwijk. In Haarlem tenslotte gaan de goed gestarte Blauwen uit Spakenburg de reeks voort proberen te zetten tegen de Koninklijke HFC.

Vroege aftrap

Op Sportpark De Krom wordt er in verband met festiviteiten na afloop vroeg afgetrapt (14:00 uur). Katwijk wist dinsdagavond de winst te pakken in Almere, in het gestaakte duel van zaterdag. In een “100 km per uur wedstrijd” zoals Anthony Correia het na afloop betitelde bleef de 0-1 voorsprong overeind. Door dit resultaat heeft de kampioen nog altijd een 100% score. Dit weekend krijgt Katwijk bezoek van buurman Noordwijk. Duels tussen deze twee zijn altijd beladen en kunnen ook nog wel eens lijden tot verrassende uitslagen. De door blessures geteisterde ploeg van Correia wist op de valreep nog wel een vervanger aan te trekken voor de vertrokken Tim Freriks. De 21-jarige tweebenige aanvaller Jaymillio Pinas komt over van FC Dordrecht.

Verbetering

Dorpsgenoot Quick Boys, wat op doelsaldo de koppositie inneemt, reist af naar Rijnsburg. De thuisploeg zal zich willen revancheren voor de matige prestatie van vorige week tegen Spakenburg. Trainer Martijn Lagendijk zag vooral dat zijn ploeg matig was in balbezit. Quick Boys won afgelopen zaterdag verdiend met 5-1 van Scheveningen. Maar zo swingend als de uitslag doet vermoeden was het spel van de blauw-witten niet. Volgens trainer Thomas Duivenvoorden was er nog genoeg aan te merken op het spel van zijn ploeg. Bij beide ploegen is er volgens de trainers dus ruimte voor verbetering. Net als bij Katwijk vond er ook bij Quick Boys een wisseling plaats in de selectie. Middenvelder Nico Runderkamp liet zijn contract wegens drukke werkzaamheden en veranderde gezinssituatie ontbinden. Quick Boys schakelde snel en legde twee dagen later de 21-jarige Jason Meerstadt vast, die overkomt van Sparta Rotterdam. Meerstadt die uit de voeten kan als centrale verdediger of verdedigende middenvelder, trainde in de voorbereiding al mee op Nieuw Zuid. Meerstadt heeft voor 1 seizoen getekend met een optie voor nog 1 jaar.

Rust

In Haarlem gaat Spakenburg proberen zijn goede start een vervolg te geven. De ploeg van trainer Chris de Graaf is één van de vier ploegen zonder puntverlies. Tegenstander Koninklijke HFC is ook nog ongeslagen maar heeft wel twee punten minder. Eén zwaluw maakt nog geen zomer luit het spreekwoord. Maar de resultaten en het spel van Spakenburg zijn bemoedigend. Met de goede resultaten lijkt de rust in Spakenburg te zijn teruggekeerd.

Het bericht BetNation Divisie speelronde 3: Krakers in Bollenstreek en Haarlem verscheen eerst op Topamateurvoetbal.com.

 

Voorbeschouwing Betnation Divisie: Kelderkraker in Werkendam
18 juni 2024

Deze week richting wij ons in onze voorbeschouwing eens op de onderkant van de ranglijst...

Betnation Divisie: Spanning terug en belangrijk duel Jong teams.
18 juni 2024

Twee gelijke spelen op rij en twee overwinningen van de naaste concurrent en de spanning...

Vooruitblik: Inhaalweekend, wie wint  de periodetitels?
18 juni 2024

Dit weekend staat er in de landelijke divisies van het amateurvoetbal een inhaalprogramma gepland. Dit...

Betnation Divisie; inhaalprogramma met Katwijkse Derby als kraker
18 juni 2024

Dit weekend is er maar een beperkt programma in het amateurvoetbal. Dit heeft alles te...

Preview Betnation Divisie: Bollenstreek derby’s en rechter vs. linkerrijtje
18 juni 2024

Nu Koning Winter ons voorlopig met rust lijkt te laten en het KNVB-beker voetbal voor...

Danny van den Meiracker per direct van Quick Boys naar IJsselmeervogels
18 juni 2024

Quick Boys speler Danny van den Meiracker vertrekt per direct bij Quick Boys om over...

Preview Betnation Divisie; Gaat Spakenburg de race volhouden en topper op Nieuw-Zuid
18 juni 2024

Bij de hervatting van de competitie in de Betnation Divisie is de grote vraag natuurlijk....

Quick Boys strikt rechtsback van Noordwijk
18 juni 2024

Noordwijk kan komend seizoen geen beroep meer doen op Toer Bouwman. De rechtsback zal vanaf...

HHC HArdenberg vindt opvolger van Borgman in Australië
18 juni 2024

Guus Vaags sluit per direct aan bij de selectie van HHC Hardenberg. De doelverdediger keert...

Beugelsdijk bereikt een akkoord met Scheveningen
18 juni 2024

Scheveningen heeft een fraaie slag geslagen op de spelersmarkt. De club uit de Tweede Divisie...

Powered by Eyecons