Betnation Divisie: Katwijk kleurt blauw; eerste puntverlies HHC Hardenberg

Alles kleurde blauw zaterdagmiddag in Katwijk. Voor het eerst in 13 jaar wist Quick Boys tegen buurman Katwijk weer eens te winnen. Het werd 2-0 voor de ploeg van Thomas Duijvenvoorden, door doelpunten van Nigel Nwankwo voor rust en Sem van Duijn na rust. Quick Boys blijft door de overwinning in de derby in het spoor van koploper HHC Hardenberg. Datzelfde HHC Hardenberg liep in de Bollenstreek tegen zijn eerste nederlaag aan. Noordwijk had aan één doelpunt voldoende voor de overwinning. Lucas Koopmans bezorgde met zijn goal, na vijf remises de eerste overwinning. 

Flow
GVVV wist zijn tweede overwinning op rij te boeken. Op het eigen Panhuis was de ploeg van Gery Vink met 3-0 te sterk voor AFC. Meest opmerkelijke moment in de wedstrijd was de eerste treffer van GVVV. Spits Leroy George verraste doelman van Zetten van AFC met een indraaiende cornerbal. GVVV vindt zichzelf na twee overwinning op rij terug op plek 10 op de ranglijst met 8 punten. Ook Scheveningen boekte zijn tweede overwinning op rij. Na de ruime overwinning op De Treffers van vorige week, was het nu Jong Sparta Rotterdam wat op een nederlaag werd getrakteerd. Delano Gouda opende vanaf 11-meter de score. Jay den Haan maakte nog voor rust de gelijkmaker voor Jong Sparta. Kort na rust was het Kevin Gomez-Nieto die Scheveningen opnieuw op voorsprong bracht. De in de rust ingevallen Lex Immers haalde het einde van de wedstrijd niet. In de blessuretijd mocht Immers met direct rood iets eerder naar de kleedkamer dan zijn ploeggenoten. 

Scoren

Spakenburg wist de overwinning op Katwijk van vorige week een goed vervolg te geven. In de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis kwamen de Blauwen voor rust nog wel op achterstand. Na rust was er echter geen houden meer aan. De gevreesde aanvalslinie van de Spakenburgers kwam op gang. Ahmed El Azzouti wist maar liefst drie keer het net te vinden. En met een doelpunt en een assist deed verdediger Nick Verhagen ook een duid in het zakje. De ploeg van Chris de Graaf blijft door de overwinning in het spoor van HHC en Quick Boys.In de avondwedstrijd rekende De Treffers af met Rijnsburgse Boys. Binnen 10 minuten stond de eindstand (2-0) op het bord, door doelpunten van Gavin Vlijter en Willem de Dekker vanaf de penaltystip. Door de overwinning klimmen de Groesbekers naar de middenmoot, Rijnsburg achterlatend op een teleurstellende 13eplaats met 6 punten. 

Kelder

In de onderste regionen van de ranglijst sprokkelde FC Lisse en Kozakken Boys een puntje. Veel schieten beide ploegen hier niet mee op. Kozakken Boys dat donderdag trainer Scott Calderwood op non-actief zette vanwege de teleurstellende prestaties, speelde thuis gelijk tegen ACV (0-0). FC Lisse tankte midweeks vertrouwen door winst in de beker tegen Blauw Geel’38. In Almere pikte Lisse het tweede punt van deze competitie op (1-1).

Foto: Orange Pictures

Het bericht Betnation Divisie: Katwijk kleurt blauw; eerste puntverlies HHC Hardenberg verscheen eerst op Topamateurvoetbal.com.

 

Voorbeschouwing Betnation Divisie: Kelderkraker in Werkendam
17 juni 2024

Deze week richting wij ons in onze voorbeschouwing eens op de onderkant van de ranglijst...

Betnation Divisie: Spanning terug en belangrijk duel Jong teams.
17 juni 2024

Twee gelijke spelen op rij en twee overwinningen van de naaste concurrent en de spanning...

Vooruitblik: Inhaalweekend, wie wint  de periodetitels?
17 juni 2024

Dit weekend staat er in de landelijke divisies van het amateurvoetbal een inhaalprogramma gepland. Dit...

Betnation Divisie; inhaalprogramma met Katwijkse Derby als kraker
17 juni 2024

Dit weekend is er maar een beperkt programma in het amateurvoetbal. Dit heeft alles te...

Preview Betnation Divisie: Bollenstreek derby’s en rechter vs. linkerrijtje
17 juni 2024

Nu Koning Winter ons voorlopig met rust lijkt te laten en het KNVB-beker voetbal voor...

Danny van den Meiracker per direct van Quick Boys naar IJsselmeervogels
17 juni 2024

Quick Boys speler Danny van den Meiracker vertrekt per direct bij Quick Boys om over...

Preview Betnation Divisie; Gaat Spakenburg de race volhouden en topper op Nieuw-Zuid
17 juni 2024

Bij de hervatting van de competitie in de Betnation Divisie is de grote vraag natuurlijk....

Quick Boys strikt rechtsback van Noordwijk
17 juni 2024

Noordwijk kan komend seizoen geen beroep meer doen op Toer Bouwman. De rechtsback zal vanaf...

HHC HArdenberg vindt opvolger van Borgman in Australië
17 juni 2024

Guus Vaags sluit per direct aan bij de selectie van HHC Hardenberg. De doelverdediger keert...

Beugelsdijk bereikt een akkoord met Scheveningen
17 juni 2024

Scheveningen heeft een fraaie slag geslagen op de spelersmarkt. De club uit de Tweede Divisie...

Powered by Eyecons