Betnation Divisie: HHC Hardenberg wint voor derde keer op rij; Michaelis houdt Spakenburg van overwinning af.

Het was een bewogen dag in de Betnation Divisie. Al vroeg op de dag kwam het bericht dat er een streep moest door het duel tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys. Bij een brand in de keuken van de kantine op de Middelmors waren dusdanige stoffen vrijgekomen dat het Sportpark gesloten werd. Kampioen Katwijk had thuis de grootst mogelijke moeite met buurman Noordwijk. En in Haarlem was een flits aan het begin van de tweede helft genoeg voor de Koninklijke HFC om het duel tegen Spakenburg op zijn kop te zetten.

Onverstoorbaar

HHC Hardenberg blijft ondertussen onverstoorbaar de punten binnen harken. Het duurde ruim een uur voordat de ban gebroken werd tegen Jong Sparta Rotterdam. Dat de punten in Hardenberg zouden blijven was vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk. Het was Rob van der Leij die de ban brak en in de 80e minuut de wedstrijd in het slot gooide. HHC behoudt door deze overwinning een 100% score en reist volgende week af naar FC Lisse.
Datzelfde FC Lisse was niet opgewassen tegen promovendus ACV Assen. De ploeg van trainer Ruud Jalving doet het tot nu toe uitstekend in de Tweede Divisie. Zijn ploeg had aan één helft genoeg om het verschil te maken. Al in de 6e minuut kwamen de gastheren via Justin Mulder op voorsprong. Vlak voor rust was het topscorer van vorig jaar Giovanni Zwikstra die de stand naar 2-0 tilde.

Uitblinker

Regerend kampioen Katwijk had thuis de handen vol aan Noordwijk. Nog voordat alle toeschouwers op hun plek gevonden hadden stond de 0-2 op het bord, en moesten de mannen van Correia in de achtervolging. Routinier en aanvoerder Robbert Susan bracht zijn ploeg in de blessuretijd terug in de wedstrijd. Ondanks veel kansen na de thee bleef kwamen de Oranjehemden niet verder dan een gelijkspel. Robbert Susan met zijn tweede van de middag vanaf de penaltystip bracht de ploegen in evenwicht. Spakenburg zal qua resultaat een bittere nasmaak overhouden aan het bezoek aan de Koninklijke HFC. De ploeg van trainer Chris de Graaf speelde een puike wedstrijd maar ging met lege handen terug naar huis. Wimilio Vink schoot de bezoekers na ruim een half uur op voorsprong. Na rust waren het Dijkstra en Taha die in een tijdsbestek van 2 minuten de wedstrijd volledig omdraaide. De Blauwen gingen op zoek naar de gelijkmaker en meer maar vonden telkens een uitblinkende doelman Mitchel Michaelis op hun weg.

Typisch

In Amsterdam was een “typische” Raily Ignacio goal in de slotfase tegen Kozakken Boys, genoeg voor de drie punten voor de ploeg van Benno Nihom. Ook de Amsterdammers zijn door dit resultaat nog ongeslagen met 7 uit 4. De ploeg uit Werkendam, waar randzaken het nieuws beheersen, staat na drie wedstrijden nog altijd op de hatelijke 0. De Kozakken zijn niet de enige ploeg met 0 punten. Ook promovendus Jong Almere City is dit lot bedeeld. De ploeg in Almere ging ditmaal onderuit tegen Excelsior Maassluis (5-3). Excelsior wist door deze overwinning de eerste driepunter van dit seizoen bij te schrijven.

In Scheveningen speelde GVVV een degelijke eerste helft en kwam via Sille ook voorsprong.

Na de rust was er weinig meer over van het goede spel bij de ploeg van Gerry Vink. Via Tjin-Asjoe kwam Scheveningen langszij. De grootste impact deze wedstrijd was van Julian Markvoort Beke die met twee doelpunten in de slotfase zijn ploeg de zege bezorgde.

Foto: Orange Pictures

Het bericht Betnation Divisie: HHC Hardenberg wint voor derde keer op rij; Michaelis houdt Spakenburg van overwinning af. verscheen eerst op Topamateurvoetbal.com.

 

Voorbeschouwing Betnation Divisie: Kelderkraker in Werkendam
30 mei 2024

Deze week richting wij ons in onze voorbeschouwing eens op de onderkant van de ranglijst...

Betnation Divisie: Spanning terug en belangrijk duel Jong teams.
30 mei 2024

Twee gelijke spelen op rij en twee overwinningen van de naaste concurrent en de spanning...

Vooruitblik: Inhaalweekend, wie wint  de periodetitels?
30 mei 2024

Dit weekend staat er in de landelijke divisies van het amateurvoetbal een inhaalprogramma gepland. Dit...

Betnation Divisie; inhaalprogramma met Katwijkse Derby als kraker
30 mei 2024

Dit weekend is er maar een beperkt programma in het amateurvoetbal. Dit heeft alles te...

Preview Betnation Divisie: Bollenstreek derby’s en rechter vs. linkerrijtje
30 mei 2024

Nu Koning Winter ons voorlopig met rust lijkt te laten en het KNVB-beker voetbal voor...

Danny van den Meiracker per direct van Quick Boys naar IJsselmeervogels
30 mei 2024

Quick Boys speler Danny van den Meiracker vertrekt per direct bij Quick Boys om over...

Preview Betnation Divisie; Gaat Spakenburg de race volhouden en topper op Nieuw-Zuid
30 mei 2024

Bij de hervatting van de competitie in de Betnation Divisie is de grote vraag natuurlijk....

Quick Boys strikt rechtsback van Noordwijk
30 mei 2024

Noordwijk kan komend seizoen geen beroep meer doen op Toer Bouwman. De rechtsback zal vanaf...

HHC HArdenberg vindt opvolger van Borgman in Australië
30 mei 2024

Guus Vaags sluit per direct aan bij de selectie van HHC Hardenberg. De doelverdediger keert...

Beugelsdijk bereikt een akkoord met Scheveningen
30 mei 2024

Scheveningen heeft een fraaie slag geslagen op de spelersmarkt. De club uit de Tweede Divisie...

Powered by Eyecons