Betnation Divisie: HHC Hardenberg trein dendert door; AFC wint opnieuw in Spakenburg en Koninklijke HFC wint ook in Katwijk.

Na vier speelrondes is alleen HHC Hardenberg nog in het bezit van een 100% score. De Hardenbergse trein deed ditmaal Lisse aan. Door maar liefst vier treffers van Rob van der Leij boekte HHC een 0-5 zege op het hulpeloze FC Lisse. Ook dit seizoen wist Spakenburg de thuiswedstrijd niet te winnen. De Spakenburgers waren wel de betere ploeg op de Westmaat maar AFC ging wat effectiever met de kansen om. De Koninklijke HFC mengt zich ook in de strijd om de bovenste plaatsen. De ploeg van Gert-Jan Tamerus won op Nieuw-Zuid met 1-2 van Quick Boys.

Veld 2

Het was warm op velden deze zaterdagmiddag en een aanslag op de fysiek van de spelers. Drinkpauzes in wedstrijden in september. Het zal nog niet vaak zijn voorgekomen. Op het bijveld in Werkendam maakte kampioen Katwijk het zichzelf nog onnodig moeilijk in de slotfase. De Katwijkers hadden voor de rust al een comfortabele 2-0 voorsprong opgebouwd. Na de rust vergat de kampioen de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Na een aansluitingstreffer van Mario Bilate in de slotfase was het opeens nog alle hens aan dek. Uiteindelijk gingen de punten mee in de tas naar De Krom en blijft ook Katwijk nog ongeslagen.

Angstgegner

Die ongeslagen status heeft AFC ook. Spakenburg hoopte nu eindelijk eens af te rekenen met de “angstgegner” uit Amsterdam. Ondanks een goede wedstrijd van de Blauwen kwam het zo ver niet. Door treffers van Oussama Siali voor rust en Matthijs Jesse na de thee gingen de punten mee naar de hoofdstad. Spakenburg voor de tweede week op rij achterlatend met een bittere nasmaak. Bij ADO’20 was Daan Boerlage de grote man. Met een goal en assist, had hij een groot aandeel in de 4-1 overwinning van zijn ploeg op Scheveningen. ADO’20 is door deze overwinning de hoogste promovendus in de Betnation Divisie. 

Jong ploegen

Een andere promovendus, ACV ging hard onderuit in Almere. Binnen een half uur stond de ploeg van trainer Ruud Jalving op een 3-0 achterstand en speelde het een kansloze wedstrijd. Jong Almere City kwam door deze overwinning van de nul af. Een nul waar Jong Sparta nog niet vanaf is. In de thuiswedstrijd tegen De Treffers liepen de Rotterdammers door een late treffer van Torino Hunte tegen de vierde nederlaag aan. Door de overwinning stijgt de ploeg uit Groesbeek wat plaatsjes op de ranglijst.

Gemiste strafschop

In Noordwijk kwam er een gelijkspel op het bord in de wedstrijd tussen Noordwijk en Excelsior Maassluis. Na een half uur kwam Noordwijk op voorsprong via Jesper de Vre. Gabri Urbanus miste voor de gasten na rust een strafschop. Kevin Ringeling zorgde in de slotfase toch nog voor de gelijkmaker voor de gasten.

Het bericht Betnation Divisie: HHC Hardenberg trein dendert door; AFC wint opnieuw in Spakenburg en Koninklijke HFC wint ook in Katwijk. verscheen eerst op Topamateurvoetbal.com.

 

Voorbeschouwing Betnation Divisie: Kelderkraker in Werkendam
17 juni 2024

Deze week richting wij ons in onze voorbeschouwing eens op de onderkant van de ranglijst...

Betnation Divisie: Spanning terug en belangrijk duel Jong teams.
17 juni 2024

Twee gelijke spelen op rij en twee overwinningen van de naaste concurrent en de spanning...

Vooruitblik: Inhaalweekend, wie wint  de periodetitels?
17 juni 2024

Dit weekend staat er in de landelijke divisies van het amateurvoetbal een inhaalprogramma gepland. Dit...

Betnation Divisie; inhaalprogramma met Katwijkse Derby als kraker
17 juni 2024

Dit weekend is er maar een beperkt programma in het amateurvoetbal. Dit heeft alles te...

Preview Betnation Divisie: Bollenstreek derby’s en rechter vs. linkerrijtje
17 juni 2024

Nu Koning Winter ons voorlopig met rust lijkt te laten en het KNVB-beker voetbal voor...

Danny van den Meiracker per direct van Quick Boys naar IJsselmeervogels
17 juni 2024

Quick Boys speler Danny van den Meiracker vertrekt per direct bij Quick Boys om over...

Preview Betnation Divisie; Gaat Spakenburg de race volhouden en topper op Nieuw-Zuid
17 juni 2024

Bij de hervatting van de competitie in de Betnation Divisie is de grote vraag natuurlijk....

Quick Boys strikt rechtsback van Noordwijk
17 juni 2024

Noordwijk kan komend seizoen geen beroep meer doen op Toer Bouwman. De rechtsback zal vanaf...

HHC HArdenberg vindt opvolger van Borgman in Australië
17 juni 2024

Guus Vaags sluit per direct aan bij de selectie van HHC Hardenberg. De doelverdediger keert...

Beugelsdijk bereikt een akkoord met Scheveningen
17 juni 2024

Scheveningen heeft een fraaie slag geslagen op de spelersmarkt. De club uit de Tweede Divisie...

Powered by Eyecons