Betnation Divisie: De Treffers wint topper en Spakenburg kan periodetitel ruiken. 

De vraag in de Betnation Divisie lijkt. Wie gaat de achtervolgingsrace van Spakenburg het langste volhouden? De koploper deed zelf goede zaken door met 0-3 te winnen van v.v. Noordwijk. Naaste achtervolger Quick Boys beging in de polder een miststap en verloor van Jong Almere City (2-0). Nummer drie van de ranglijst De Treffers won wel en steeg zodoende een plaatsje. De topper in Assen eindigde in een 2-3 overwinning voor de ploeg uit Groesbeek.

Rode kaarten

Het was alweer de zevende overwinning op rij voor koploper Spakenburg. Een inmiddels redelijk imposante reeks die er voor zorgt dat de Blauwen de 1e periodetitel kunnen ruiken. Volgende week in de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys ligt de eerste prijs van het seizoen voor het grijpen. In Noordwijk vielen alle treffers na rust. In de eerste helft was Spakenburg met de wind in de rug de bovenliggende partij. Nadat Sander Bosma (Noordwijk) en Masies Artien (Spakenburg) na een klein half uur beide met rood mochten vertrekken, kwam er wat meer evenwicht in de wedstrijd. Na de rust maakte Spakenburg snel korte metten met Noordwijk door treffers van El Azzouti en Werkman.

Verkeerd moment

Quick Boys moest op een bijveld in Almere het onderspit delven tegen Jong Almere City. Volgens het verslag op de website van Quick Boys, de verkeerde tegenstander op het verkeerde moment. Na de zware bekerwedstrijd tegen NAC Breda ontbrak de power in de ploeg van Thomas Duivenvoorden. Via een curieus moment kwam Jong Almere voor rust op voorsprong. Quick Boys ging na de rust op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet. In de slotfase gooide Almere het duel definitief in het slot. 

Aanhaken

De Treffers slaagde er wel in om in het spoor van Spakenburg te blijven. In Assen waren de Groesbekers veel sterker dan de thuisploeg. Via Willem den Dekker leidde De Treffers bij rust, waarbij ACV helemaal niets wist te creëren. Na rust kwam de thuisploeg uit een spelhervatting op gelijke hoogte en leek de wedstrijd te kantelen. De Treffers herstelde echter weer snel de verhoudingen. Zwikstra met een eigen goal en Den Dekker met zijn tweede van de middag zorgde voor een veilige voorsprong. Het hoogtepunt van de wedstrijd, was de 2-3 van Giovanni Zwikstra in blessuretijd. De prachtige volley bracht De Treffers niet meer aan het wankelen. 

Nooit spannend

De derby tussen Katwijk en Rijnsburgse Boys was welgeteld 43 seconden spannend. Sietse Brandsma strafte binnen een minuut een fout van doelman Zonneveld af en bracht Katwijk op voorsprong. De uiteindelijke uitslag van 3-0 had gezien de kansenverhouding nog wel wat hoger uit kunnen vallen. Door de overwinning werkte Katwijk verder aan het zelfvertrouwen. De derde overwinning (incl. beker) op rij brengt de kampioen terug in het linker rijtje. Bij Rijnsburg nemen de zorgen verder toe. Het was de achtste wedstrijd op rij dat “De Uien” niet wisten te winnen. 

Kelder

In de kelder wisten FC Lisse, tegen GVVV en Excelsior Maassluis tegen Scheveningen een puntje te pakken. Sjaak Polak lijkt de juiste snaar geraakt te hebben bij de spelers van FC Lisse. Op een moeilijk bespeelbaar en zwaar veld kwam Lisse twee keer op voorsprong tegen GVVV. Het wist deze echter niet vast te houden en zo eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Een uitslag die ook bij Excelsior Maassluis tegen Scheveningen op het bord stond na 90 minuten. Ook hier was de thuisploeg die de overwinning leek te gaan binnenslepen. Het was echter Delano Gouda die in de blessuretijd zijn ploeg een punt bezorgde. 

Debuut

In de “amateurklassieker” op zondag was het Koninklijke HFC wat AFC op eigen veld aftroefde. De ploeg van Gertjan Tamerus troefde individuele fouten bij AFC voor rust genadeloos af. Bij rust leidde de Haarlemmers al met 1-3. Na rust was het doelman Joey van der Sar, die zijn debuut maakte voor HFC die met een belangrijke redding zijn ploeg overeind hield. AFC speelde de tweede helft opportunistisch zonder tot grote uitgespeelde kansen te komen. En zo gingen de drie punten mee naar Haarlem. 

Foto: Orange Pictures

Het bericht Betnation Divisie: De Treffers wint topper en Spakenburg kan periodetitel ruiken.  verscheen eerst op Topamateurvoetbal.com.

 

Voorbeschouwing Betnation Divisie: Kelderkraker in Werkendam
1 maart 2024

Deze week richting wij ons in onze voorbeschouwing eens op de onderkant van de ranglijst...

Betnation Divisie: Spanning terug en belangrijk duel Jong teams.
1 maart 2024

Twee gelijke spelen op rij en twee overwinningen van de naaste concurrent en de spanning...

Betnation Divisie; inhaalprogramma met Katwijkse Derby als kraker
1 maart 2024

Dit weekend is er maar een beperkt programma in het amateurvoetbal. Dit heeft alles te...

Preview Betnation Divisie: Bollenstreek derby’s en rechter vs. linkerrijtje
1 maart 2024

Nu Koning Winter ons voorlopig met rust lijkt te laten en het KNVB-beker voetbal voor...

Danny van den Meiracker per direct van Quick Boys naar IJsselmeervogels
1 maart 2024

Quick Boys speler Danny van den Meiracker vertrekt per direct bij Quick Boys om over...

Preview Betnation Divisie; Gaat Spakenburg de race volhouden en topper op Nieuw-Zuid
1 maart 2024

Bij de hervatting van de competitie in de Betnation Divisie is de grote vraag natuurlijk....

Quick Boys strikt rechtsback van Noordwijk
1 maart 2024

Noordwijk kan komend seizoen geen beroep meer doen op Toer Bouwman. De rechtsback zal vanaf...

HHC HArdenberg vindt opvolger van Borgman in Australië
1 maart 2024

Guus Vaags sluit per direct aan bij de selectie van HHC Hardenberg. De doelverdediger keert...

Beugelsdijk bereikt een akkoord met Scheveningen
1 maart 2024

Scheveningen heeft een fraaie slag geslagen op de spelersmarkt. De club uit de Tweede Divisie...

Noordwijk kiest voor Wolf als nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen
1 maart 2024

Florian Wolf is vanaf de zomer van 2024 verantwoordelijk voor de verrichtingen van het eerste...

Powered by Eyecons